Mennyire igaz, hogy a jard fokozottan ellenőrzi az alább lévő dolgokat?
Valakitől ma hallottam,hogy a rendőrök pár héten keresztül (holnaptól) fokozott ellenőrzést tartanak ,nézik a téligumi állapotát ,fényszórók állapotát ...stb
Téligumim van ,viszont az egyik autómon bekéne allitani a fényszórási képet ..
Nem hallottam akcióról, de elképzelhető. A téli gumik állapotát biztosan nem, a gumik állapotát lehetséges, hogy ellenőrzik. Téli gumi nálunk nem kötelező.
Szokott olyan akció lenni ebben az évszakban, amikor ellenőrzik a láthatóságot, s azt is, az autós maga mennyire lát. Értsd ezen az utóbbin a szélvédők állapotát.
"Látni és látszani"címen
Igen én is ugy tudom,hogy nem kötelező nálunk a téligumi használata,de ismerősöm válltig allitja (NŐ) hogy hallotta a rádióba ,hogy büntetnek ha nincs fent téligumi ...állítólag a radioba hallotta
Az akció célja nem a büntetés, hanem a tájékoztatás, de ez nem zárja ki azt, hogy a rutinellenőrzés büntetéssel zárulhat.
Téli gumi nálunk nem kötelező, csak ajánlott, azért nem büntethet a rendőr, de a nem megfelelő állapotú abroncs használatért igen: repedezett, elkopott, szabálytalanul használt gumik miatt megbüntethet (lehet az nyári, téli)
A lényeg, hogy az autó műszaki állapotába ne tudjanak olyan szinten bele kötni, hogy az egyértelműen büntethető legyen (nincs rajta műszaki, nem világítanak izzók) és persze a vezető részéről is rendben legyenek a dolgok (érvényes jogosítvány, vezetőképes állapot)
Kezdjük sorban akkor -gumik: A jelenlegi törvényi szabályozás nálunk egyedül a minimális profilmélységet írja elő ami 1,6mm
Semmiféle egyéb megötés nincs(kor,mintázat..stb)ergo a rendőrne egyedül ehez van köze a gumiknál. A téli gumiabroncsok használata jelenleg nálunk NEM kötelező.
A világító és jelzőberendezések működőképességét ellenőrizhetik,az hogy hogyan van beállítva a lámpád(rosszul)az útszélén a rendőr műszer nélkül aligha tudná vizsgálni.
"Ha téli gumi van fent akkor nézhetik a profilmélységet, ami min 4 mm kell hogy legyen."
Tévedés.1,6mm az előírás a minimális profilmélységre gumitól,mintázattól függetlenül.
Nem az NKH oldaláról van, de azért nem hülyeség:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!