Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Nektek tetszenek a jövő autó,...

Nektek tetszenek a jövő autó, motorjai?

Figyelt kérdés
Nekem nagyon nem tetszenek. Inkább járnák egy 1200 Ladával mint hogy azokkal. A Bad Blood videoklipjében is olyan szarul néz ki az a motor szerintem. Nekem a mostani autók tetszenek Volkswagen, Mercedes, Opel, Audi, Volvo, Porsche, Bentley, Ferrari (Ja és a Ferrari is szerintem nagyon ronda). Nektek mi a véleményetek?

2015. nov. 5. 17:17
 1/2 anonim ***** válasza:

A jövő autóit még nem ismerem, így nem tudok véleményt alkotni róluk. Pedig már pár évtizede figyelem a trendeket, de valahogy sosem jönnek be. A '90-es években minden "jövőautó" kerekeken guruló űrhajó volt, úgy gondolták, hogy 2000-re áramvonalas, körbeablakos, mindenütt burkolt szappantartókkal fogunk járkálni, amiken véletlenszerű irányban nyílnak az ajtók (felfelé, lefelé, elcsúszva, eltolva - mindegy, csak ne oldalt, előrefelé). Aztán mikor eljutottunk a 2000-es évek elejére, hirtelen minden gyárnak rettenetes méretű, terepjárószerű guruló páncélszekrényeket kellett készítenie, ha nagyot akart szakítani, mert kitört az SUV-láz.

Kicsit később a kupékkal volt oda meg vissza a világ: ilyen kupé, olyan kupé, lőrésszerű ablakok, övvonal az egekben, kupé lesz még a luxusautóból is - nos, ez valamennyire bejött, mert a négyajtós kupék szépen el is terjedtek. De azzal senki sem számolt, hogy az egyterűek is népszerűek lesznek, mert a paraszt rájön, hogy tespedni nem csak garzonlakásnyi alapterületen lehet, hanem ha felfelé építkezik, akkor is van hely.

A technikai megoldások is legalább ennyire érdekesek: mióta visszaemlékszem, volt kétütemű motor (ötévente előkerült, mindig valami forradalmi megoldással füstmentessé téve), Otto- és Diesel-ciklust egyszerre megvalósító motor (Mercedes-Benz DiesOtto), változtatható sűrítésű motor, hidrogénüzemű belsőégésű motor, üzemanyagcella, pneumatikus hajtás, Wankel-motoros range extender hajtásrendszer - azt' itt vagyunk 2015-ben, az autókban egyre kisebb turbós, közvetlen befecskendezéses belsőégésű motorok vinnyognak, a hibridek, elektromos autók és egyebek pedig még mindig csak technikai érdekességnek számítanak, nem roppantották meg a piacot. Na, erre az egyre nem számított senki sem 10, sem 20 éve.

A motoroknál is régóta megy az ötletelés és elég sokszor sikerült már mellélőni. Azt például a kutya se látta előre, hogy a 2000-es évek közepén mekkorát szólak a szupermotók, azóta is arra izgulnak a falusi vérpistikék, hogy úgy szóljon a Simson, mint a szomszéd Peti gyerek haccázas kátéjemje. Öt-tíz évvel korábban erre nem is gondolt senki. Mikor a BMW C1 megjelent, mindenki azt hitte, mekkora buli lesz már a fedett robogó, tömegesen el fog terjedni, a Piaggio-csoport egészen addig merészkedett, hogy kabrió robogót készített Benelli Adiva néven. Oda meg vissza volt a világ a dobozos robikkal - azóta meg jól el is felejtettük őket. A Piaggio MP3 is legalább ekkorát szólt, háromkerekű forradalmat láttunk magunk előtt, aztán az jól elmaradt. A motorkerékpárok továbbra is kétkerekűek. A tanulmánymotorok készítői is gondoltak ám mindenre a kétkerékhajtástól az intelligens fényszóróig, csak a használható automata váltó, a kipörgés- és blokkolásgátló és a többi elektronikai segédlet (pl. félaktív vagy aktív futómű) maradt ki náluk. Közben pedig ezek terjedtek el, nem a többi hókuszpókusz.

Úgyhogy én a jövő autójaként-motorjaként beharangozott járművekkel úgy vagyok, hogy megnézem, de nem veszem komolyan. Nem lehet tudni, hogy 5-10 év múlva milyenek lesznek az autók és motorok, mit lehet éppen jól eladni.

2015. nov. 5. 18:14
 2/2 anonim ***** válasza:
De imádom azt, amikor valaki semmi értékelhetőt nem válaszol, csak belepofázik mert a kérdező elrontott egy szót :D Szerény véleményem szerint én nem nagyon beszélem a jövő autóinak formavilágát. Egészen a 2000-es évekig nagyjából minden autó tetszett, minden korszaknak megvolt az egyénisége. 50-es 60-as évek gömbölyű formái, a 70-es 80-as évek kockakorszaka, majd jött a szélcsatornában faragás és az elnyújtottabb 90-es évek formái, majd a 2000-es évekre ismét visszatértek az ovális dolgok. Lehet hogy technikailag csúcs szuper kocsik lesznek, de ezek az új szuper nyújtott formák egyszerűen nem tetszenek. A többi dologban csak idézni tudom az előttem szólót, nagyon jól összefoglalta.
2015. nov. 6. 14:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!