Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ti mennyi időt adtok még a...

Ti mennyi időt adtok még a benzinnek és a gázolajnak? Szerintetek hány én mulva fogy el teljesen? Milyen autók lesznek a következő 20 évben?

Figyelt kérdés
a kérdés adott. ki miket tippel? :)

2014. júl. 30. 23:42
 1/9 anonim ***** válasza:
40%
175 év, és elektromos autó lesz, napenergiával töltve.
2014. júl. 31. 00:10
 2/9 A kérdező kommentje:
175? az szerintem túl sok. én azt tippelem 15 év múlva mindenkinek diesel hybrid lesz, amibe mindenféle napraforgótól megkezdve ricinuson át, minden felesleges újra felhasznált olajat el fognak égetni.
2014. júl. 31. 00:20
 3/9 anonim ***** válasza:
40%
én olyan 50-60 évet adnék
2014. júl. 31. 07:04
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Soha nem fog elfogyni teljesen. A kokorszaknak sem azert lett vege, mert elfogyott a ko :)

Jelenleg ugy nez ki, hogy az alternativ kitermelesi technikakkal meg hosszu ideig biztosithato a koolajigeny, gazbol is tobb mint 100 evre elegendo keszletunk van, szenbol meg 200 evre.

A kovetkezo tiz evben kabe ugyanaz lesz mint ma, ez mar most is latszik, nyilvan egyre tobb hibrid es villanyauto lesz a kinalatban, de az eladasok tulnyomo tobbseget a hagyomanyos motorok fogjak kitenni.

15 ev mulva elkepzelheto hogy masok lezsnek az aranyok, tobb hibrid, konnektoros hibrid lesz. A dizel hibrid valoszinutlen.

Az egeszet az allithatja fejre, ha kitalalnak egy olyan akkist, ami a mainal nagysagrenddel nagyobb kapacitasu, es sokkal olcsobb. Amikor egy villanyauto ugyanannyiba fog kerulni mint egy hagyomanyos, ugyanakkora lesz a hatotavja, ugyanannyi ido alatt lehet majd feltolteni mint egy mai autot megtankolni, akkor lesz vege a belsoegesu motoros autoknak. De ez meg most nem latszik, es 90%-os valoszinuseggel a kovetkezo 10 evben nem fog megtortenni.

2014. júl. 31. 07:20
 5/9 kisvuk29 ***** válasza:
80%

50-60 év főleg ha így javul a fogyasztás

jók az elektromosak, de ugye hosszú táre nagy a kockázat hogy meddig bírja és hol mennyi idő feltölteni

a hibrid se rossz de valljuk be egy benzines izomautó még mindig inkább férfiálom mint egy hibrid :D

na majd meglátjuk

hátha nálunk is lesz olyan olcsó a benzin mint más eu-s országokban :D

max letámadjuk az arabokat és ellopjuk az olajat akkor kitart egy jódarabig és jól is járunk :D

2014. aug. 1. 14:57
 6/9 A kérdező kommentje:
te bolond vagyxdddddddd dubaiba és hasonló olajkitermelő vidékeken van ahol 10 forint a benzin.. amerikában is olcsóbb, de ott a magyar fizetésektől 10x, az európaitól legalaább 3x több a lé, szóval ott még egy ideig nem lesz gond
2014. aug. 1. 15:04
 7/9 anonim ***** válasza:
1-es vagyok. Mindig temetik a fosszilis energiahordozókat, amióta van. És lám-lám még feketekőszenet is fejtenek. A kőlaj sem fogyott még el nagyon, csak amiről tudjuk hogy van, az 50-60év, aztán ott a földgáz, amit 20-30éve, mint mellékterméket égettek el a bányászás helyszínén, mióta azt is felhasználják +50évet nyertünk, most pedig a palagáz, amit szintén a technológiai fejlődésnek köszönhetünk, és csak amire az utóbbi 10 évben bukkantak, az elég megint egy 50 évre. Ha csak ezt a statisztikát nézem, akkor többre bukkanunk, mint amennyit elégetünk, pedig évről évre nő a fogyasztás, de a Föld nyilván véges. Szerintem előbb tesszük tönkre a bolygót az égéstermékkel, mint hogy elfogyjon az égetnivaló.
2014. aug. 1. 15:12
 8/9 anonim ***** válasza:

Pont pár hete olvastam erről egy cikket. Mindent beleszámítva, az ipar növekvő igényét (pl a műanyagok, de még az Aspirin is kőolajból van), és még azt is hogy a gépjárművek is egyre takarékosabbak lesznek, kb még 50 évre elegendőnek saccolják a kőolajkészleteket.

Tehát kb a mi életünkben még kitart.

Emlékszem annak idején, még a 2000-es évek elején az egyetemen kémiai technológia előadáson, a sok évig az USA-ban az ExxonMobilnál dolgozó híres szaktekintély professzor tanárom még úgy tanította, hogy kb mostanra kellett volna elfogynia a kőolajnak.

Akkor azt egy kicsit túlzónak éreztem. De persze vizsgán visszamondtam neki amit tanított, bár nem teljes meggyőződéssel.

Lám, nem lett igaza.

A 2060-2070-es időpontot kb reálisnak érzem.

2014. aug. 1. 19:46
 9/9 Zebra3328 ***** válasza:
40%

Szerintem inkább az a fő kérdés, hogy meddig lesz még megfizethető a benzin és a gázolaj. Az addig oké, hogy van még a földben kőolaj és földgáz, de már most is baromi sokba kerül a kitermelésük, és ez csak növekedni fog!

(A palagáz kitermelése pedig egyenesen bűncselekmény kategória, annyi mocskot hagynak utána a talajban!!)

2014. aug. 3. 22:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!