Ti mennyi időt adtok még a benzinnek és a gázolajnak? Szerintetek hány én mulva fogy el teljesen? Milyen autók lesznek a következő 20 évben?
Soha nem fog elfogyni teljesen. A kokorszaknak sem azert lett vege, mert elfogyott a ko :)
Jelenleg ugy nez ki, hogy az alternativ kitermelesi technikakkal meg hosszu ideig biztosithato a koolajigeny, gazbol is tobb mint 100 evre elegendo keszletunk van, szenbol meg 200 evre.
A kovetkezo tiz evben kabe ugyanaz lesz mint ma, ez mar most is latszik, nyilvan egyre tobb hibrid es villanyauto lesz a kinalatban, de az eladasok tulnyomo tobbseget a hagyomanyos motorok fogjak kitenni.
15 ev mulva elkepzelheto hogy masok lezsnek az aranyok, tobb hibrid, konnektoros hibrid lesz. A dizel hibrid valoszinutlen.
Az egeszet az allithatja fejre, ha kitalalnak egy olyan akkist, ami a mainal nagysagrenddel nagyobb kapacitasu, es sokkal olcsobb. Amikor egy villanyauto ugyanannyiba fog kerulni mint egy hagyomanyos, ugyanakkora lesz a hatotavja, ugyanannyi ido alatt lehet majd feltolteni mint egy mai autot megtankolni, akkor lesz vege a belsoegesu motoros autoknak. De ez meg most nem latszik, es 90%-os valoszinuseggel a kovetkezo 10 evben nem fog megtortenni.
50-60 év főleg ha így javul a fogyasztás
jók az elektromosak, de ugye hosszú táre nagy a kockázat hogy meddig bírja és hol mennyi idő feltölteni
a hibrid se rossz de valljuk be egy benzines izomautó még mindig inkább férfiálom mint egy hibrid :D
na majd meglátjuk
hátha nálunk is lesz olyan olcsó a benzin mint más eu-s országokban :D
max letámadjuk az arabokat és ellopjuk az olajat akkor kitart egy jódarabig és jól is járunk :D
Pont pár hete olvastam erről egy cikket. Mindent beleszámítva, az ipar növekvő igényét (pl a műanyagok, de még az Aspirin is kőolajból van), és még azt is hogy a gépjárművek is egyre takarékosabbak lesznek, kb még 50 évre elegendőnek saccolják a kőolajkészleteket.
Tehát kb a mi életünkben még kitart.
Emlékszem annak idején, még a 2000-es évek elején az egyetemen kémiai technológia előadáson, a sok évig az USA-ban az ExxonMobilnál dolgozó híres szaktekintély professzor tanárom még úgy tanította, hogy kb mostanra kellett volna elfogynia a kőolajnak.
Akkor azt egy kicsit túlzónak éreztem. De persze vizsgán visszamondtam neki amit tanított, bár nem teljes meggyőződéssel.
Lám, nem lett igaza.
A 2060-2070-es időpontot kb reálisnak érzem.
Szerintem inkább az a fő kérdés, hogy meddig lesz még megfizethető a benzin és a gázolaj. Az addig oké, hogy van még a földben kőolaj és földgáz, de már most is baromi sokba kerül a kitermelésük, és ez csak növekedni fog!
(A palagáz kitermelése pedig egyenesen bűncselekmény kategória, annyi mocskot hagynak utána a talajban!!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!