Parkolás után miért az első sebességbe kell tenni a váltót, miért nem a tolatásba?
Mire is vagy kíváncsi?
"Parkolás után" az azt jelenti, hogy amikor legközelebb elindulsz. Akkor olyan sebességbe teszed, amilyen az indulási irányhoz kel.
Motorfék nincs álló motorú autónál.
Gondolom az érdekel, hogy a parkoló autót kézifék helyett ( vagy amellett) mivel fékezd. Mindegy, hogy egyes vagy hátramenet. Azért ez a kettő, mert a váltóban ez a két fokozat igényli a legnagyobb energiát a mozgatáshoz - vagyis ezekben a fokozatokban a legnehezebb a járművet külső erővel megmozdítani.
Mintha a KRESZ könyvben is azt írta volna, hogy első sebességbe kell tenni. Elő kell keresnem...
Egyébként köszi a válaszokat :)
Nekem régi dízel van, nagy lejtőkön már azt se merem csak 1-ben, vagy hátramenetben hagyni, kell kézifék mindenképp.
De volt régen egy benzines Golfom, 1-esben hagytam, és az ablakból láttam, elgurult a helyéről....
Szóval az se mindegy, milyen motornál használod a "motorféket"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!