Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért nem terjednek jobban az...

Miért nem terjednek jobban az elektromos autók?

Figyelt kérdés

Tehát a kérdésem arra irányul, hogy a gyártók miért csak a hibridekre vannak ráállva, amik csak papíron takarékosak, a való életben pedig benzinfalók? Tisztelet a kivételnek persze.

Közben a Tesla már évek óta megcsinált egy tökéletes elektromos autót, ami teljesen vállalható: szép is, nagy is, minőségi autó. Persze sokan mondják, hogy nagy drága, de ez hülyeség, hiszen vetekszik egy Audi A6-al szerintem, és akkorát lép mint egy Audi RS6. Mégis azt olvasom hogy a Tesla veszteséges.... Évek óta más nagy gyártó nem csinált egy rendes elektromos autót. A BMW is csak egy hibirdet hozott ki (i8) amitől mindenki el van ájulva, közben meg egy benzinfaló. Persze a Teslának az a végzete, és ez tényleg nyomós ok, hogy rövid a hatótáva, még ez sem lenne gond, de rengeteg idő a töltés. Viszont a Tesla valami 500-700 lóerős, eszetlenül erős, ezekkel az akukkal egy 100-150 lovas villanymotor szerintem 1500-2000 km-t is elmenne. Mégsem akarja ezt senki megcsinálni. Szóval ez a kérdésem, hogy miért, miért nem lehet egy kisebb, könyebb autóba beledobni ezt az akkupakkot, egy kisebb motorral, és készen is lenne a tökéletes jövő autója.

Hozzáteszem, hogy mindig is dízelpárti is voltam, és az is vagyok, nem szeretem a hibrideket, de egy ilyen nagy hatótávú Teslára én is átállnék és szerintem sokan mások is.

2015. nov. 4. 17:09
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Értem, értem. De azt még mindig nem magyarázta el senki, hogy miért nem lehetne egy ugyanilyen akkura ráakasztani egy 100-120 lovas villanymotort, amivel többszörösére nőne a hatótáv...
2015. nov. 4. 21:48
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem túlzás, hogy többszörös max 300km. Viszont nem tudom ki fog venni kb 17misiért elektromos autót ami gyenge és csak ennyit megyen el 1 töltéssel.

A teslát a gyorsulása miatt veszik nem pedig a hatótáva miatt.

2015. nov. 5. 07:33
 13/15 anonim ***** válasza:

Kérdező, nagyon el vagy tévedve.

Azért van a Teslának ilyen erős motorja, hogy ha a menetpedált (mégse nevezzük már gáznak) a szőnyegbe nyomod, akkor lehagyjon bármit, amit a tengeren túlon hagyományos vényóccdal szereltek.

Versenypályán végig padlózva jó ha 100-150 km-t elmenne.

Normál haladáskor az a sok-sok kW teljesítményű motor jó ha felvesz 10-15 kilowattot. Egy Tesla méretű limuzin 35 mérföldes sebességgel történő mozgatásához nem kell több.

Tehát nem a motor okozza, az nerős motor is a teljesítménye töredékén használják alaphelyzetben.

Ezt egy kísérlettel igazolták is, lassú jármű matricát tettek egy Model S P85D-re, és 39,5 km/h átlagsebességgel leautóztak vele 729 km-t.

Robbanómotorra ugyanez igaz. Vegyél egy tetszőleges kiskocsit 50-60 kW körüli motorral. Elrohangál 5-6 literből. Tedd fel egy fékpadra, és hajtsd meg végsebességen, maximális motorteljesítménnyel, ezt a max. teljesítményt folyamatosan ellenőrizd a fékpadon, és a fogyasztás a bő 2...3-szorosa lesz.

2015. nov. 5. 12:05
 14/15 anonim ***** válasza:

"De azt még mindig nem magyarázta el senki, hogy miért nem lehetne egy ugyanilyen akkura ráakasztani egy 100-120 lovas villanymotort, amivel többszörösére nőne a hatótáv..."

Rá lehet akasztani, technikailag megoldható. Csak épp eladni nem lehet, mert egy 100 lóerős, majd' kéttonnás, lomha autóért senki nem fog tizensok millió forintot kiadni. Mert bizony hiába a kisebb motor, a Model S-ben pont nem az erőforrás nehéz és drága, hanem az akkumulátor. Ugyanazzal az akkuval tehát a tömeg és az ár nagyjából ugyanott van és annyi pénzért, amennyibe a Model S kerül, a vevők azt várják, hogy feltépje az aszfaltot.

2015. nov. 5. 14:54
 15/15 anonim ***** válasza:
Ne felejtsétek el, hogy amíg a hatótávolság kicsi, addig a mi éghajlatunkon a klímázás és a fűtés is óriási gondot okoz ezeknek az autóknak. Elindulsz Nyíregyházáról Budapestre a Tesláddal, történik egy autópálya baleset, vagy havazás miatt ott ragadsz másfél órára -10 fokban az autópályán és megszívtad. Hívhatsz trailert. Mondhattam volna Budapest Balatont is, +36 fokban autópálya dugóban kisgyerekkel.
2015. dec. 14. 08:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!