Ez milyen tábla?
Nem fogok kapni semmilyen ívet :) és a szövegben nem igazán láttam az összefüggést, nem tudom mit volt kár írnom. Teljesen normális, hogy elfelejtünk olyan dolgokat, amiket nem használunk, ez így van a nyelvvel, a matekkel, a töri évszámokkal, de még a kresszel is. Én olyan helyeken közlekedtem, ahol nem találkoztam ezzel a táblával, így nem voltam rászorulva, hogy utánajárjak, mi ez. A kresszen tanult tábláknak viszont a 20%-ra biztos, hogy nem emlékszem, és valószínű te sem, senki sem. Mert ilyen az emlékezet.
Én sem támadni akarok, de te viszont gyengeelméjű meg sügérnek nevezel másokat, holott be sem tartod a kresszt, ami az indexre vonatkozik :) akkor is kell indexelned, mikor hajnali 2 óra van és egy lakatlan szigeten épp elhagyod az egyik körforgalmat. Az általad felsorolt hibákat viszont nem csinálom, figyelek a környezetemre.
Az az összefüggés, hogy nagy probléma mikor valaki nem tud egy fontos szabályt/táblát.
Természetesen mindenki felejt, de nem mindegy hogy azt felejted el, hogy mennyi egy átlagos sofőr reakcióideje és mennyi a légfék késedelmi ideje vagy pedig egy elsőbbséget/sebességhatárt befolyásoló táblát.
Kamionnal nekem sem mindegy hogy a megengedett össztömeget korlátozó táblát veszek semmibe vagy pedig a megengedett jelenlegi tömeget korlátozóét. Rohadtul nem mindegy hogy tilosban a Váci útra megyek vagy pedig egy gyenge hídra.
Az index. Valóban, kellene indexelni akkor is, ha senki nem látja. Itt sem mindegy hogy egy szabályt tudatosan hágsz át, mert tudod hogy az égvilágon senkit nem veszélyeztetsz/zavarsz vagy pedig egy olyan tábláról nincs elképzelésed sem, ami az elsöbbséget szabályozza. Remélem érződik a különbség a tudatosság és nemtudomság között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!