Ez milyen tábla?
Útszűkülethez, kisebb hidakhoz szokták rakni, ahol egymás mellett nem fér el 2 autó. Azt jelenti hogy elsőbbséged van a szembejövővel szemben.
Ha továbbmész, a szükület után a tükörbe nézel, akkor fehér, kerek alakú táblán fogsz 2 hasonló nyilat látni.
Például, itt, a Nemzeti Jogszabálytárban, megnézheted a 14. ábrát, és elolvashatod a hozzátartozó 12. § (1) d) szöveget: [link]
Ez a tábla, 1975. február 5-étől, változatlanul, és változatlan jelentéssel van a KRESZ-ben.
5) fehér ember vagyok, nem kenyerem a színesfémgyűjtés, köszi
6) megnézném, 5 év után ki emlékszik minden táblára, ha nem látja szinte egyszer sem. Mikor halt meg szent István? Pedig tanultad :)
Ezt kár volt írnod, kapni fogod az ívet.... :)
Nem védeni akarom, de sajnos látható hogy sokan elfelejtik amit tanultak. Az M2 elejére kiraktak egy fix traffit, az M0-ról rákanyarodva pedig van egy 60as tábla a kanyar miatt (az M3 és a Megyeri híd irányából érkezve is), viszont a 2 sáv találkozása feloldja a tábla hatályát, tehát újra 110-es a sebességhatár, hiszen autóúton maradunk (nincs kirakva autóút vége tábla!).
Rengeteg gyengeelméjű a traffipax láttán bepánikolt és 60-ra lassított, a többi gyengeelméjű pedig 90-re, hiszen a 2x1 sávos szakaszon is 90es tábla van, az M2-n akkor mindenhol annyival szabad menni. Na, ezt látván ki kellett rakni 110-es táblát, mert nehéz volt az autósoknak ennyi információt feldolgozni.
Ugyanilyen a szelektív emlékezet is. Az index arra való, hogy jelezd a másiknak a szándékodat (nem amit már megtettél!). Tudom kellene, de ha semmilyen fontos információval nem szolgálok vele, akkor én sem indexelek, pl egy tőlem 100 mérerre lévő autósnak aki nem közeledik.
Ha közel van mögöttem/kikanyarodna én pedig lekanyarodom, akkor időben jelzek hogy lelassíthasson/kanyarodhasson/bármit csinalhasson. Sajnos sok sügér csak annyira emlékszik hogy indexelni kell (még az udvaron is kattogtatja), de rohadtul nem időben teszi, hanem beleugrik a fékbe, majd kormánytekerés közben villogtat rajta kettőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!