Simson-ra szeretnék ducati energia gyújtást. Hogyan és milyen kúp gyűrűt kell csináltatni hogy jó legyen a főtengelyre? Az ékpályák megegyeznek a kettőnél?
Szia lebeszélnélek a kúpgyűrűről. Nem lesz rá szükség. A gyári elég jó alapból is. Többen javasolták hogy csiszoljam por segítségével a főtengelyre, de nálam erre semmi szükség nem volt. Feltettem, meghúztam (nyomatékra) és hónapok óta mozdulatlan.
Viszont szükséged lesz közdarabra az alaplap és a blokkfél között. Ilyenek gyártásával többen is foglalkoznak. Ha terv kell, úgy itt találsz segítséget:
A belső jeladós alaplap, minden faragás nélkül felmegy.
Remélem segítettem
Ha valóban Ducati nem kell az alaplapból leszedni. Nincs esetleg egy képed?
Ha nem tudsz éket reszelni, ne rakj bele. Tulajdonképp az csak árt. Mert ha meglazul az anya, akkor a főtengelyt tönkreteszi.
A beállításhoz így is úgy is stroboszkóp és indikátoróra kell. Az ék itt a beállításban aligha segít
,,Oldható alakzáró kötés,, ez igaz csak ez nem az ék, hanem a kúp szerepe...
az ék csak pozicionál, nem tart
Igazad van nem ék hanem retesz.
Ted rá a főtengelyre, nézd meg, hogy mennyire lötyög, aztan húzd meg az anyát, es úgy is nézd meg. De szerintem nem kell oda kúpgyűrű.
Nem lesz gond. "Retesz" nélkül csiszolópor segítségével szépen a főtengelyre lehet illeszteni a kúpot. De nálam erre semmi szükség nem volt. És ha a reteszen erőhatás lép fel, akkor már nagy baj van. Ilyenkor szokta elnyalni az éket a lendkerék, vagy rosszabb esetben kitörni a főtengely vájatából egy jókora darabot. Kézzel ék nélkül forgatva a lendkereket lehet érezni, hogy a kúp mennyire ül fel a főtengelyre.
Van egy másik dolog a kúp gyártásával. Mégpedig az alaplap helyzete a lendkerékhez. Ha csak egy század milliméterrel is több, akkor nem lesz szikra. Ha már kell, akkor egyszerűbb a közdarabból levenni, mint a lendkerék kúp részét alakítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!