Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen autót javasolnátok ez...

Milyen autót javasolnátok ez esetben?

Figyelt kérdés

4 gyerek van, eddig kvázi kisbusszal jártunk, mert mindegyiknek gyerekülés kellett. De a nagyfiaim (13 évesek) már elhagyták, így gondolkozom egy kisebb kocsi beszerzésén.

Nem szeretném, hogy nagyon nagy legyen, ugyanakkor továbbra is 4 gyerekkel kell a logisztikát megoldanom, gyakran viszem őket egy időben valahová. De legalább a 4 gyerekülésnek már nem kell elférnie.

Bármilyen ötlet jöhet, ártól függetlenül.

2015. nov. 3. 11:50
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Ha apa is van, akkor ugye csak hétszemélyes jármű jöhet szóba. Ilyen például az Opel Zafira, a Renault Grand Scenic, vagy a Dacia Logan MCV. Ha új jármű is szóba jöhet, akkor hétszemélyesből a Dacia Lodgy a legolcsóbb megoldás.

.

Ha csak öten vagytok, akkor valamilyen kombit javasolnék. Nagy a kínálat, ha szűkíteni szeretnéd, írd meg, mennyit szánnál a dologra.

2015. nov. 3. 11:55
 2/11 anonim ***** válasza:
Mitől legyen kisebb? Most milyen van?
2015. nov. 3. 12:17
 3/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ.

Rátapintottál, apuka nincs, de ettől függetlenül nem szeretnék ötszemélyest, bármikor előfordulhat, hogy plusz 1 vagy 2 személyt kell vinnem (pl. gyerek osztálytársát), nem szívesen tenném ki a megtelt táblát.

Ezért is vagyok gondban, mert abszolút nem értek az autókhoz, és nincs nagyon kitől tanácsot kérnem.

Én újra gondoltam, de az apukám szerint felesleges újat venni, mert pár év, és a gyerekek elkezdenek kirepülni, már egyáltalán nem fog kelleni a gyerekülés és akkor úgyis kisebbre cserélem. De egyelőre nyitva hagyom ezt a kérdést, alapvetően nem zárkózom el egy új autótól sem, ha megéri.

Rászánnék mondjuk 5-6 milliót, ez nem tudom, mennyire reális, de rugalmas a keret.

2015. nov. 3. 12:25
 4/11 Tomcatters ***** válasza:

[link]

Pl ez nem rossz :)

2015. nov. 3. 12:37
 5/11 A kérdező kommentje:
Most egy Peugeot Expertem van.
2015. nov. 3. 12:39
 6/11 anonim ***** válasza:
Tehát hétszemélyes. Akkor a lista nagyjából a következő: Opel Zafira, Renault Grand Scenic, Dacia Lodgy, Citroen C4 Grand Picasso, Volkswagen Touran. 5-6 millió Ft sok pénz, de újonnan nem mindegyik jön ki belőle. Nekem a Dacia szimpatikus, mert a célnak tökéletesen megfelel, és nincs rizikó, mert újonnan meg tudod venni, sőt, még marad is az 5-6 millióból. Ha jobban bízol a nevesebb márkákban, akkor valószínűleg egy fiatal, használt kocsit tudsz csak venni. Ez azért rizikós, mert az ilyen járműveket nem csak a nagycsaládosok veszik,, hanem cégek is, amelyek simán beletesznek 40-50 ezer kilométert egy év alatt, és nem is feltétlenül kímélik a kocsit.
2015. nov. 3. 13:06
 7/11 anonim ***** válasza:

5-6 millióért ne akarj ilyet újban szerintem.

Én azt mondanám, hogy Zafira, Meriva, ezek megbízható, igénytelen kocsik, ha nem értesz hozzá ez előny. És olcsó szervizelni

2015. nov. 3. 13:06
 8/11 anonim ***** válasza:

Én erre a felére reagálnék, hogy ne legyenek kételyek:

" az apukám szerint felesleges újat venni, mert pár év, és a gyerekek elkezdenek kirepülni..."

A tipikus szülői jó tanácsok a szocializmusból. Írtad, hogy a nagyobbik gyermek 13, bőven messze van még a kirepüléstől. Mégha 18 évesen már el is költözik, az is még 4-5 év. Akkor már a jelenlegi autódat sem fogod tudni elpasszolni ilyen áron, illetve a franciák nem a megbízhatóságukról híresek. Ha megengedheted, válts.

2015. nov. 3. 13:16
 9/11 aHermann ***** válasza:

Szia!

Én egy picit bővíteném a keretet, és újat vennék. Még a nagyokat is simán fuvarozhatod min. 4 évig, és a kicsiket + a barátokat még tovább.

5-6M-ból már van új, egy picit többől jobban felszerelt is. A használttal mellé is foghatsz, és gondolom nem a szerelőnél akarod tárolni a kocsit.

Azt azonban tartsd szem előtt, hogy pár év múlva is legyen kényelmes mindenkinek. A legtöbb egyterű hátsó üléssora nem teljesértékű. Sajnos az új klasszikus Mpv-knél sem (Galaxy, Espace).

Mindenképp személyes próba, mert hiába azonos méret, a kialakítás eltérő. Nekünk a Grand Scenic használhatatlan lett volna, mert nem volt lábtér a középső sorban, ha leghátul is utazik valaki, és a hosszú lábú férjem vezet.

Szóba jöhető típusok:

Kia Carens - hátul is kényelmes, jól felszerelten, minden kedvezménnyel 6M körül kihozható

Dacia Lodgy - olcsó, fapados

Citroen C4 Grand Picasso - elektronika gond lehet, tágas,drágább, de sok helyen dícsérik. Mindent érintőképernyőről kell vszérelni, ami macera

Renault Grand Scenic - olcsòbb kategòria, a belső kialakítás szűkös

Opel Zafira Tourer - tágas, sokan dícsérik

VW Touran - most jön az új, ìgy esetleg lehet jó akciókat kisajtolni a régire + a botrányra. A márka miatt túlárazott.

Peugeot 5008 - most volt egy kis frissítés, olcsóbbak között

A Ford Grand Cmax kicsi lenne szerintem, de nézd meg. A Toyota Verso szintén szűkösebb, de nézd meg.

A Ford Smax, Galaxy, Renault Espace, Seat Alhambra, VW Sharan meg bőven meghaladja a keretet.

Ha azonban céges kedvezményt kapnál azok sem elvetendőek, mert tágasak.

2015. nov. 3. 14:21
 10/11 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek. A Zafira nagyon tetszik, úgyhogy hétvégén benézek egy szalonba.
2015. nov. 3. 14:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!