Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen fordulatszám körül...

Milyen fordulatszám körül érdemes közlekedni városban, rövidebb utakon, ha a motor élettartama és a fogyasztás egyszerre szempont?

Figyelt kérdés
3000 fölött hogy legyen kenés és melegedjen a motor? vagy elég az 1500-2000? vagy a két szempont kizárja egymást? (Suzuki Swift 1.3)
2015. nov. 2. 20:52
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Utolsónál van a pont, mert erről tényleg lehetne írni egy disszertációt simán, mert elég nagy káosz van ebben még hozzáértők körében is.
2015. nov. 3. 21:49
 12/13 A kérdező kommentje:
Tudom hogy a gyakorlatban egyszerűbb az egész, csak az elméleti háttere foglalkoztat, azért tettem fel a kérdést.
2015. nov. 3. 23:11
 13/13 anonim válasza:

Nekem az autom használati utasításában pl az van, hogy hideg indítás után egyből induljak el. A kérdésre a válasz szerintem tipus/motor függő is. Bemelegites soran megfigyeltem, hogy sokkal többet fogyaszt: valószínű a computere másképp adja valószínű a keveréket a motornak. Mivel ez az automata váltós azt is megfigyeltem, hogy másképp kapcsol hideg motornál: 1700-2500 körül tartja a fordulatszámot kisebb gázadásnál is, míg melegen 1100-1900 körül van a fordulat városban kis gázadásnál.

Nyilván a kopás ez egy sok változós történet, de az látszik, hogy függ:

- a hőmérséklet

- kenés minősége

- terhelés (fordulatszám, motorban fellépő erőktől)

- motor anyagminőségétől

Ne feledjük a motor belsején kívül vannak más kopó alkatrészek is, pl a gyertyák, kipufogö rendszer, ami inkább a magasabb fordulatszámot és hosszabb utakat szereti. Váltó, lengéscsillapító is kopó alkatrészeket tartalmaz.

2017. márc. 31. 00:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!