Peugeot 406 Coupé - Szabad venni? Tapasztalatok?
Már rég óta fenem a fogam egy 406-os kupéra, mert szerintem gyönyörű, de csak most jutottam el oda, hogy a jelenlegi autóm rendben van, vennék mellé egy másikat, hétvégi kocsinak.
900 ezer körül már vannak használtan, a kérdés, hogy mennyire megbízhatóak, mennyire költséges a javíttatásuk, fenntartásuk? Melyik motor jobb: a 3 literes V6, vagy a 2 literes benzines? Nyilván a 3 literes felé húzna a szívem, de ha sokkal megbízhatóbb és igénytelenebb, akkor a 2 literes is megteszi.
Olyanoktól várok választ, akik tényleg értenek hozzá, volt már tapasztalatuk a típussal. Nem szeretnék hasraütős "sz*r mert francia" típusú hozzászolást. A válaszokat előre is köszönöm!
Erre gondolsz?: [link]
Egy ismerősnek van már régóta és nem válna meg tőle. Semmi baja nem volt vele. 2 literes.
Magyarországon ritka. Ezért lehet, hogy külföldön is körül kell nézni.
Abba a nagy hibába meg nehogy beleess, hogy "900 körül már vannak használtan" és akkor te is 900-ért veszel egyet, mert akkor egy hibakupac romot veszel. A legolcsóbb autóra rá kell számolni a legolcsóbbnak a másfél-kétszeresét és nagyjából onnan kezdődnek a jó állapotúak, amikkel nem lesz baj.
Ez a használt autós bölcsesség minden autóra vonatkozik.
Semmi baj a Peugeot-okkal, amíg nincs bajuk... mert akkor drága sajnos.
Én csak HDi-t vennék. 2,2 HDi és kivisz a világból. Igaz ott benne van a pakliban, hogy kinyírták a turbót, akkor meg megint csak zsebbe kell nyúlni.
Nekem a sima 406 jön be nagyon, de borzasztó sok kilométeresek vannak (ami érthető hisz a dízel erre van).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!