Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi az olyan nagy különbség a...

Mi az olyan nagy különbség a benzin és a gázolaj között?

Figyelt kérdés

Miért megy tönkre a benzines a gázolajtól és fordítva? Mindkettő folyékony, gyúlékony , át van szűrve mind a kettő.. Miért nem férnek meg mégis egymással??

Igazából fogalmam sincs , szóval kérem segítsetek, hogy pontosan mi az ami miatt tök más a kettő (már ha az)

Köszönöm!

2015. okt. 29. 22:06
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Tönkremegy az, nyugi. A kopogásos égés nagyon hamar tönkreteszi, a dieselek erősebb felépítése sem bír ki mindent.
2015. okt. 30. 00:01
 12/21 anonim ***** válasza:
0%
nyugi, a dízel eleve kopogva ég
2015. okt. 30. 00:03
 13/21 anonim ***** válasza:
Kopogás tekintetében nagy különbség van a gázolaj szabályzott öngyulladása és a benzin sűrítés közbeni hirtelen öngyulladása között.
2015. okt. 30. 02:04
 14/21 anonim ***** válasza:
74%

jah, és a dízelbe mikor van befecskendezve a gázolaj? csak mert a benzin is pont akkor lesz, jobb lenne ha végig gondolnád először, aztán magyaráznád meg... :)

nyilván nem pont ugyanúgy ég el mint a gázolaj, de egy szarul beállított adagoló vagy egy kukás porlasztócsúcs sem barátságosabb a dugattyúnak

2015. okt. 30. 06:00
 15/21 anonim ***** válasza:

tizenekttes, a gázolaj öngyulladva elég, a benzin pedig több ponton meggyülladva robban, egy meglehetősen kusza lángfrontot produkálva, ami hosszú távon rendesen szétcseszi a motort. Keress rá a neten ilyen videókra, amikor benzines autóba gázolajat, és fordítva tankoltak.

A benzines elkezdett szarul menni (ha benzin is volt még az alján), aztán sehogy nem menni, katalizátor kuka. Dízelnél nagyon menés, nagyon pörgés, szörnyű motorhang, motor kuka volt.

2015. okt. 30. 08:42
 16/21 A kérdező kommentje:
Nem, nem mi tankoltunk a dízelbe benzint, viszont láttam a kérdést itt, és jöttek rá a válaszok,hogy ilyen meg olyan baja lesz, csak senki nem írta,hogy miért.. Viszont most már tiszta számomra a dolog , kösz a válaszokat!
2015. okt. 30. 10:19
 17/21 anonim ***** válasza:
amúgy nem véletlen van a benzines töltőpisztoly vastagabbra kialakítva, hogy azt ne tudd betenni a diesel autó nyílásába, fordítva pedig lötyög, de mégis sok ember van aki képest mindkettőre...
2015. okt. 30. 10:40
 18/21 anonim ***** válasza:
Utolsó: tudtommal a dízel a vastagabb, ezért van ott több félretankolás. Egy új dízel Skodánál láttam azt a megoldást hogy a betöltőcsonknál van egy csappantyú, ami csak a vastag dízel pisztollyal nyílik ki, így nem lehet félretankolni.
2015. okt. 30. 15:46
 19/21 A kérdező kommentje:
Na ezt nem tudtam,hogy eltérő vastagságúak a töltőpisztolyok, de legközelebb ha tankolok leemelem mindkettőt és megnézem..:D
2015. okt. 30. 21:55
 20/21 anonim ***** válasza:

" tegnap 15:46"

lehet, lényeg, hogy tök más a csövük.

Bár én mindig hülyének tartottam azt, aki képtelen megfelelőt tankolni. Ha a saját autója pláne, ha vezeti, akkor se olyan nehéz megtanulni. Meg ha vezeted vakon is 500 métert, már tudod melyik. Aztán a Dieselnél a km óra írja, hogy Diesel szinte minden autónál, amúgy pedig a betöltőnyílásnál van.

2015. okt. 31. 15:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!