Erről a SAAB 9-3-ról mi a véleményetek? Meg úgy alapjában véve a SAAB autóról mi a vélemény?
Az 1.9-es JTD motorral túl sok gond nem lesz szerintem.
A Saabról az általános véleményt már leírták az első hozzászólásban :)
Az átlagfogyit meg tudod nézni a spritmonitoron ( 6,81 , de felhasználás függvényében simán 6 alá is vihető akár ).
Nézed át, ha jó akkor hajrá.
Én egy 2008-assal járok. Ugyanez a motor van benne. Eddig kevesebbet költöttem rá, mint az előző kocsimra, ami egy Focus volt.
Fogyasztásilag nekem 5,6 l volt a legjobb, amikor sokat jártam hosszú távra 200km oda-vissza. Nyáron, amikor csak városban mentem vele, s klíma is volt kapcsolva, akkor 9 l volt az átlag.
Én imádom!
Melyik ilyen idős autó tud még, ebben az árkategóriában ennyi mindet? Bírom, hogy a SID kijelzőről mindet tudok onnan kezdve, hogy melyik ajtót csuktam be rosszul, odáig, hogy pontosan melyik izzó van kiégve.
Vásárláskor vittem szerelő havert, ő azt mondta "Bevállalnám". Mondtam, hogy akkor én is, mert úgyis neki kell szerelni. :D
Nekem nagyon fontos volt a törésteszt, mert 3 gyerekem van. Csupa jót hallottam róla. Szerencsére még saját tapasztalatom nincs.
Masszív, jól gyorsul, megbízható.
Az elektronika szeret szórakozni/behülyülni, de motorikusan rohadt jó autók. Elég jó a teljesítménye, dinamikus, jó a fogyasztása és nem utolsó sorban tartós darabok.
Négy neccesebb típushibája van. Az első az AC pumpa. Ha ráadod a gyújtást és egy erős sivító hangot hallasz akkor spuri a szervizbe, mert bármikor megadhatja magát az AC pumpa és otthagy az út szélén.
Második a gyújtáspanel. Ha már 5 éves akkor érdemes rá odafigyelni. Sárga check engine lámpánál, a diagnosztikát rádugva azt jelzi, hogy valamelyik hengerben rossz a gyújtás. Ezt 80% hogy a gyújtáspanel okozza. Sok Saab tulaj szokott tartani egy tartalék gyújtáspanelt a csomagtartójába, mert 4 torx csavar fogja az egészet, tehát ha van egy trox csavarhúzód és egy gyújtáspaneled, akkor az út szélén is kb. 3 perc a cseréje.
Harmadik a kábelezés. Sajnos nem valami jó vezetékeket használtak és igen könnyen oxidálódnak. Ilyenkor megnő a vezetékek ellenállása. Ezt onnan ismered fel hogy egy ideig járatod a motort majd óvatosan megérinted az akkumulátor sarukat. Ha nagyon forró akkor ott a komplett kábelezést ki kell cserélni.
Negyedig pedig a főtengely jeladó. Csak akkor indul az autó ha hideg. Ha már egy kicsit is be van melegítve akkor nem. Szervizbe ez nagyon maximum egy 20.000 ft-os tétel mindennel együtt és fél, max. 1 óra a cseréje.
Amire motorikusan figyelj, az 200.000 km környékén a turbófeltöltő. (bár ez kb. az összes turbós autónál így van) Ha hideg motornál kéken füstöl a kipufogó, az 80% hogy a turbófeltöltő okozza. Ilyenkor a lehető leghamarabb el kell vinni felújíttatni, mert ha így hagyod akkor a komplett turbó is szétmehet aminek nagyságrendekkel nagyobb a javíttatási költsége.
Illetve tele van még kisebb elektronikai hibákkal, amiket a tulajdonos akár az út szélén is 5 perc alatt orvosolni tud, ezekről bővebben a Saab-os fórumokon irkálnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!