Egy panorámatetős autót könnyebb ellopni?
Lehet, hogy buta kérdés, de mennyivel egyszerűbb ellopni egy panorámatetős autót, mint egy normál tetővel rendelkezőt? Gondolok itt arra, hogy beszokták-e törni az üveget, hogy így lopják el, vagy esetleg kilopjanak belőle valamit.
A kérdés azért merült fel bennem, mert autóvásárlás előtt állok, és tetszenek ezek a panorámás autók. Viszont panelben lakom, így nincs kertem, ahol biztonságban hagyhatnám, illetve garázsom sincs, csak a közös utcai parkoló. Ráadásul eszembe jutott, mikor anno egyik ismerősöm autóját próbálták úgy feltörni, hogy fel akarták feszíteni a napfénytetőt.
Ha autót akarnék lopni, akár alkatrésznek, akár egyben, pl. totálkáros autóval házasítva értékesíteni, nem a legdrágább üvegfelületet bántanám - mert ugye akkor a saját zsebemből veszem ki a pénzt. Ha egyáltalán üveget kellene törni hozzá, akkor ott van valamelyik oldalablak, ami olcsóbb.
Ha csak valamit ki akarnék venni az autóból, mondjuk ülésen lévő köteg pénzt, akkor jobban, könnyebben, gyorsabban hozzáférni oldalról.
Félteni inkább a ráeső dolgoktól kell, mert a lemeztető maximum behorpad.
Az autó eltulajdonításánál nem a kocsiba bejutás a nehéz egyébként sem, hanem az autó elindítása.
Szia kérdező!
Amellett, hogy egyetértek az első válaszolóval, kiegészítem azzal, hogy bármilyen autót szó szerint néhány perc alatt el tudnak lopni. Igazi biztonságot legfeljebb a Pajzs vagy a Cerberos (Cerberus?) adhat, de az ilyen komplex védelmek sokba kerülnek; neked kell eldönteni, hogy ez a védelem megér-e neked ennyit. Az én autóm, amit elloptak, keménytetős volt... :-D Szerencsám, hogy volt rajta lopás-casco. Ajánlom figyelmedbe a youtube-ról az "Autótolvaj interjú" című videót.
Ha el akarnak lopni egy autót vagy fel akarják törni akkor nem azzal fognak szerencsétlenkedni, hogy FELMÁSSZANAK A TETEJÉRE ÉS BETÖRJÉK A LEGKEMÉNYEBB ÜVEGET ami van a kocsin. Hanem mellé áll egy vidiával, 2 másodperc alatt egy mozdulattal beveri az oldalüveget, felhúzza a centrál zárat és már benn is ül.
Kb így, csak akinek egy kicsit több esze van az felköt egy vidia szerszámot egy horgászzsinórra és úgy még "hatékonyabb":
https://www.youtube.com/watch?v=WZ1M_6kMsYU
Szóval nem a tetőd miatt kell aggódnod.
Köszi a válaszokat.
Igazából lehet, hogy csak ismerősöm felfeszítgetős esete ijesztett meg ezzel kapcsolatban akkor.
Nyáron valóban égethet a nap felülről ezen keresztül, de szerencsére vannak olyan üvegek már, amelyek nem csak sötétítettek, de átlátszó napelempaneleket is tartalmaznak. Ezekkel állóhűtést lehet működtetni, így nincs egy strandolás után 70 fok a kocsiban a napon. Legalábbis ezt olvastam róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!