Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » "Ha megtanulsz kamionnal...

"Ha megtanulsz kamionnal menni, könnyebb lesz vezetni, mint a személyautót" ez igaz?

Figyelt kérdés
Itt olvastam. De miért és miben lesz könnyebb?
2015. okt. 21. 21:11
 1/8 anonim válasza:
100%
Egy szűk utcában tolatni biztosan nem könnyebb.
2015. okt. 21. 21:14
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Hangzatos, csak elég logikátlan, kamionvezetést nem a nulláról kezd senki.

Persze, ha megtanulsz kamiont vezetni, személyautót vezetni gyerekjáték...

Más megközelítésből, mire eljutsz odáig,. hogy beülhetsz egy kamion volánja mögé, - függetlenül attól, hogy ahhoz közel egymilliós beruházás szükséges - már lesz annyi gyakorlatod, hogy egy személyautó vezetése nem jelenthet gondot...

2015. okt. 21. 21:25
 3/8 szántóvető ***** válasza:
nem.
2015. okt. 21. 22:37
 4/8 lupara ***** válasza:
62%
Nem vezeted könnyebben a kamiont,a méretei nem engedik.2.50m×max4m×max16-18m hossz,vontatmánytól függően.Ez megrakva össztömegben 40tonna,jól motorizált márkák is megérzik.Rá kell érezni a méreteire,sokszor cm-es pontosságú beállásokra van szükség.Hidak alá se szorulj,tudjál hidmérlegre lelógás nélkül ráállni,egyenesen és Y-ban is tolatni.Nem ennyiből áll a "kamionnal menés",csak néhány dolgot kiemeltem.Mindent megtanulhatsz kellő érzék esetén,nehézségek nélkül boldogulsz a kamionnal.A fent leirtak miatt azonban személyautóval mindig könnyebben közlekedsz.
2015. okt. 21. 22:57
 5/8 anonim ***** válasza:

Elképzelhető, hogy én voltam, aki ezt írta.

Én így érzem. Bárki mondjon bármit, sokkal magabiztosabban elvezetem a 40 tonnás nyergest, mint egy kis személyautót, amin van 1-1 db tükör, amiből kb. semmit sem látsz, míg a kamionon meg lehet nézni, mekkora méretű, és hányféle tükör segíti, hogy minden centiméterét belásd. Pontosan végig lehet követni az egész hosszát a járműnek a nagyméretű tükörnek köszönhetően, míg személyautónál vagy csak az oldalát látod, vagy csak a hátsó kerekét, szóval be se lehet normálisan állítani, hogy mindent láss.

Személyautónál hogy váltasz sávot? Külön még oldalra nézel, hogy holttér stb. Kamionon eleve csak lenézel a domborútükörbe, és 99%, hogy ha ott sincs semmi, tényleg nincs melletted semmi. Persze még így is van neki holttere, de más akkor is.

De majd ha lesz tapasztalatod mindkettőből, meglátod. Az is közrejátszhat, hogy nekem évek óta nincs személyautóm, csak néha ismerősökét vezetem. Kb. azt se tudom, hol vagyok, míg a nyergessel balra hátra az utcáról elsőre betolom a szűk kapun.

Hozzáteszem, nem volt eseményem egyik járműkategóriával sem, de akkor is egyszerűen utálok személyautót vezetni. Nekem ez a véleményem.

2015. okt. 22. 17:16
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Részben igaz, inkább úgy mondanám, hogy magabiztosabb vagyok a kamionnal. De bele kell azt is kalkulálni, hogy kamiont évi 120 ezer km - t vezetek, személyautót meg max. 8 - 9 ezret.

Személyautóval pedig ezt élvezem, hogy haladhatok, 140 - 150 - el a pályán, hamar ott vagyok mindenhol, nem kötnek időbeli előírások, behajthatok szinte bárhova stb.

2015. okt. 23. 11:34
 7/8 anonim ***** válasza:
5. Azért hülyeségeket ne írkálj. A kaminonnak sokkal nagyobb a holttere. A személykocsinak nincs is szinte semmi holttér. De talán ha annyiból állna a kamion vezetés mint a külső laikus látja , akkor talán az a része még lehet könnyebb is. Mert egyenesen, autópályán jobb èrzés kamiont vezetni. De !!! Ott van a de. A sok le-fel rakó, tolatás . Szűk utak. Azt egy személykocsi vezető el se tudja kèpzelni , milyen ugy vezetni egy autót hogy nem lehet még tíz centit se jobbra- balra kilengeni a szűk sáv vagy út miatt. Megpróbálhatja hogy a felezővonal mellett menjen órák hosszat ès nincs tízcenti mozgás se. A kanyarba, kórforgalomba legalább egy-másfél métert levág a pótkocsi. Amerre kanyarodunk az ellenkező oldalon semmit nem látunk. Na ez rendes holttér. Hátulra se lát az ember. Meg azèrt ha szemėlykocsival rossz felé megyünk, rögtön pillanatok alatt megfordulunk. Könnyebbnek nem könnyebb , csak egy kamionosnak egy év alatt nagyobb gyakorlata lesz mint a legtöbb embernek egész élete során.
2015. okt. 24. 09:14
 8/8 anonim válasza:

ha esetleg valaki még olvassa az itt leírtakat, az én esetem talán a legkirívóbb: nekem annyi személyautós tapasztalatom van amíg tanultam :)) azóta viszont ez az idei év a második évem amit kamionnal közlekedve töltök

én annyit mondok, hogy személyautós még utasként se ülök be ha nem muszály, jóformán szerintem elindulni se tudnék a személyautóval, nemhogy tolatni :)) szerelvénnyel viszont akárhova, minálunk sok a rámpára tolatás mivel áruházi terítőzést csinálunk

nah, ez volt az én példám, eddig teljesen balesetmentesen, és még ezután is, legalábbis rajtam nem fog múlni

2017. márc. 9. 13:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!