"Ha megtanulsz kamionnal menni, könnyebb lesz vezetni, mint a személyautót" ez igaz?
Hangzatos, csak elég logikátlan, kamionvezetést nem a nulláról kezd senki.
Persze, ha megtanulsz kamiont vezetni, személyautót vezetni gyerekjáték...
Más megközelítésből, mire eljutsz odáig,. hogy beülhetsz egy kamion volánja mögé, - függetlenül attól, hogy ahhoz közel egymilliós beruházás szükséges - már lesz annyi gyakorlatod, hogy egy személyautó vezetése nem jelenthet gondot...
Elképzelhető, hogy én voltam, aki ezt írta.
Én így érzem. Bárki mondjon bármit, sokkal magabiztosabban elvezetem a 40 tonnás nyergest, mint egy kis személyautót, amin van 1-1 db tükör, amiből kb. semmit sem látsz, míg a kamionon meg lehet nézni, mekkora méretű, és hányféle tükör segíti, hogy minden centiméterét belásd. Pontosan végig lehet követni az egész hosszát a járműnek a nagyméretű tükörnek köszönhetően, míg személyautónál vagy csak az oldalát látod, vagy csak a hátsó kerekét, szóval be se lehet normálisan állítani, hogy mindent láss.
Személyautónál hogy váltasz sávot? Külön még oldalra nézel, hogy holttér stb. Kamionon eleve csak lenézel a domborútükörbe, és 99%, hogy ha ott sincs semmi, tényleg nincs melletted semmi. Persze még így is van neki holttere, de más akkor is.
De majd ha lesz tapasztalatod mindkettőből, meglátod. Az is közrejátszhat, hogy nekem évek óta nincs személyautóm, csak néha ismerősökét vezetem. Kb. azt se tudom, hol vagyok, míg a nyergessel balra hátra az utcáról elsőre betolom a szűk kapun.
Hozzáteszem, nem volt eseményem egyik járműkategóriával sem, de akkor is egyszerűen utálok személyautót vezetni. Nekem ez a véleményem.
Részben igaz, inkább úgy mondanám, hogy magabiztosabb vagyok a kamionnal. De bele kell azt is kalkulálni, hogy kamiont évi 120 ezer km - t vezetek, személyautót meg max. 8 - 9 ezret.
Személyautóval pedig ezt élvezem, hogy haladhatok, 140 - 150 - el a pályán, hamar ott vagyok mindenhol, nem kötnek időbeli előírások, behajthatok szinte bárhova stb.
ha esetleg valaki még olvassa az itt leírtakat, az én esetem talán a legkirívóbb: nekem annyi személyautós tapasztalatom van amíg tanultam :)) azóta viszont ez az idei év a második évem amit kamionnal közlekedve töltök
én annyit mondok, hogy személyautós még utasként se ülök be ha nem muszály, jóformán szerintem elindulni se tudnék a személyautóval, nemhogy tolatni :)) szerelvénnyel viszont akárhova, minálunk sok a rámpára tolatás mivel áruházi terítőzést csinálunk
nah, ez volt az én példám, eddig teljesen balesetmentesen, és még ezután is, legalábbis rajtam nem fog múlni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!