Manapság kb. mennyi pénzből jön ki egy jogosítvány megszerzése?
19 éves vagyok most lett meg életem első munkahelye aztán össze szeretnék spórolgatni rá de nem vagyok jártas ebben.
mennyi lehet letenni a kreszt meg a vezetés meg vannak e egyéb költségek ,és társai?
Amikre fizetni kell:
tanfolyam
orvosi alkalmassági vizsgálat
elsősegély vizsga
elsősegély tanfolyam (nem kötelező részt venni)
kresz vizsga
gyakorlati órák
forgalmi vizsga
okmáyiroda
Kb. ezzel számolhatsz (változó)
Az elméleti oktatás 20 ezer, a vizsga 4600, ez összesen 24 600 Ft. A gyakorlati tanfolyam átlagára 90 ezer forint (30 órára nézve), a vizsga 11 000 forint, tehát az összesen 101 000 Ft. Az elsősegély tanfolyam 8000, a felmérő 6850, tehát a vége 14 350 forint és még számoljuk hozzá az egészségügyi alkalmassági 10 000 forintos árát. Az összes tétel összeadva 149 950-et ad ki, és akkor ebbe még nem számoltuk be hogy ne adj Isten megbukunk valamelyik vizsgán és előfordulhat, hogy nem elég a 30 óra gyakorlat, hanem 40-re van szükségünk. Ezekkel a „buktatókkal” együtt a végösszeg máris elérheti a 190-200 ezer forintot.
A különböző autós iskolák hasonló árakkal dolgoznak, a "szuper olcsó" ajánlatok többnyire csak csalinak tekinthetőek, élni kell a gyanúval, hogy van valami "apró betűs rész is"
B kategóriára minimum 150 ezret számolj, s ebben nincsenek benne plusz költségek (minden vizsga sikeres, elegendő a kötelező 30 óra vezetés)
Én is úgy mentem oda, hogy kiszámoltam a leírtak alapján, mennyi is a vége. Sajnos a vezetés az nagyon meg tudja dobni a végösszeget. 150-250 ezer közé saccolnám.
Sajnos alapáron csekély ember végez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!