Egy "egészséges" autóba milyen időközönként kell hűtővizet és motorolajat újratölteni?
Motorolajat jó esetben soha. A csereperióduson belül nem szabad annyit fogyasztania, hogy ne férjen bele a nívóba. Csak akkor lehet gond, ha olajcserekor éppen csak az alsó nívó fölé töltötték.
A hűtőfolyadékkal ugyanez a helyzet: ha minden rendben van, akkor az előírt - emlékeim szerint kétéves - csereperiódus alatt nem szabad annyinak fogynia, hogy ne férjen bele az előírt mennyiségbe. Csak akkor lehet probléma, ha nagy a hőterhelés (nyáron, lakókocsival, hegyekben erőlködsz). Ekkor a kiegyenlítőtartály kupakján keresztül tud eltűnni a gőz, ez az átlagos többszörösére emeli a "vízfogyasztást". De ehhez igencsak meg kell erőltetni a motort...
A csere és az utántöltés szavak használatát javaslom, de a lényeg már elhangzott.
Még annyit, hogy a fékfolyadék is tönkremegy előbb-utóbb, a forráspontja lecsökken és emiatt gyakori és erősebb fékezések után egyszercsak felforr a folyadék, puha lesz a pedál, szinte beesik és a sofőr is beleesik a kétségbe...
2 vagyok
ja félre értelmeztem a kérdést meg nem is olvastam el rendesen.
Ha egészséges a motor akkor elvileg nem kell bele rakni vagy csak nagyon minimális mennyiségű /pár deci/ olajat és hűtő vizet se kellene mindig feltölteni.
Ha már fogyasztja akkor ott már van valami hiba van vagy a tömítésekkel vagy motorban de ha jó a motor akkor nem kéne újra tölteni.Én a kocsimba is nagyon ritkán töltök újra olajat.
Legutóbb egy éve pár decit de azóta se kellett mert csak minimálisan ment lejjebb az olaj szint persze a hűtő víz már más mert azt állandóan újra kell töltenem :(
Na ez sok érdekes és hasznos információ mindenkinek köszönet érte.
Én is kiegésziteném Néha a váltólajat is le kell ám cserélni azt mondjuk nem tudom hogy pontosan milyen idöközönként.Tudja valaki?
Ja és zsirzás még ami szintén fontos ha difis kardános autód van akkor a differenciálművet is zsírozni kell de ezt se tudom pontosan hogy milyen időközöként.Igy már nagyjábol teljes a zsiros olajos vizes lista :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!