Ford Galaxy 1.9 diesel automata váltós váltó hibája mi lehet?
Figyelt kérdés
Hidegen előfordul csak a hátramenet megy várni kell míg melegszik hogy előre eltudjak indulni.Elég nagy távolságot autózok,normál tempónál semmi baj ha meg huzatom akkor nem kapcsol rendesen .Van,hogy megállok és ujra indulok akkor jó.2015. okt. 20. 10:24
1/9 anonim válasza:
olajat mikor cseréltettél a váltóban?
2/9 A kérdező kommentje:
Után töltöttem csak!
2015. okt. 20. 11:27
3/9 anonim válasza:
Hááát
Tudod az autómata váltó kényes jószág ám.
Ha nem cserélik benne az olajat akkor beadja a kulcsot
4/9 anonim válasza:
Ha utána kell tölteni akkor ott valahol el is folyik, ha elfolyik akkor meg abból baj is lehet. Ha a gyártó előírja a cserét akkor aszerint kell cserélni időközönként az olajat. Ha meg nincs előírva csere akkor legkésőbb 150 E km-nél érdemes lecserélni.
5/9 A kérdező kommentje:
Igen szivárog.Azt megtudnád esetleg mondani hol lehet az olajszintet megnézni?Azt tudom hol kell után tölteni.
2015. okt. 20. 12:13
6/9 anonim válasza:
van egy nívópálca az autómata váltónál is
azt skubizd meg:)
7/9 anonim válasza:
vagy kémlelőablak, vagy csavarral elzárt lukon kell mérni, vagy nívópálcával..
ha lenne gépkönyved, abban még az is le van írva, hogy hidegen, vagy melegen kell-e vizsgálni..
ha van nívópálcád, akkor szagold meg..ha égett bakelitszaga van, akkor bizony csere, ha még ráadásul fekete színű ami eredetileg rózsaszín, vagy sárga, vagy zöld volt, akkor is teljes csere.
aztán meglátod..ha ngyon szaraxik, akkor szétszed, tisztít, összerak, örül..
a rátöltés csak azonos olajjal...
8/9 anonim válasza:
Nézz ennek utána, mert nem mindegy pl. hogy melegen vagy hidegen kell megnézni a szintet, vagy hogy közben járnia kell-e a motornak. Hogy milyen szimering ereszthet azt nem tudom, nem vagy szakértője a témának.
9/9 Mikebatyo válasza:
hello én voltam benn a szervizben ismerős mondta amit irok nincs a váltón semmi nívó legalábbis az enyémen 2006 os 7 Liter olaj kell bele hideg motornál alsó fedelet el kell távolítani az "alsó deklit" (pár csavar) hogy lefolyik az olaj és ujjal kell feltölteni báár a szervízben azt mondták gyárilag örök garanciás az olaj de 200 ezer után én is cseréltem inkább ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!