Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az igaz hogy ha a XENON izzo...

Venom84 kérdése:

Az igaz hogy ha a XENON izzo kieg az egyik lampamban az auton, akkor a masikat is kikell cserelni?

Figyelt kérdés
Mert valaki mondta hogy ki kell cserelni a masikat is akkor hogy egyforma legyen a fenyerejuk,es hogy ugyan akkor legyenek uzembe helyezve a 2 db izzo. Mert ha ujat veszek az egyikbe akkor a masik idosebb es mar vesztett a fenyerejebol,es egyik erosebb lesz masik gyengebb.

#Xenon izzo csere
2015. okt. 17. 21:36
 1/9 anonim ***** válasza:
nem kel.
2015. okt. 17. 21:48
 2/9 A kérdező kommentje:
de akkor mivan azzal a feltevessel hogy mondjuk egy 2 evet egett izzo melle ha veszek egy masikat akkor az erosebb fenyt ad mivel az uj!
2015. okt. 17. 21:55
 3/9 A kérdező kommentje:
2015. okt. 17. 22:05
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Semmi értelme, a régi autómba volt beépítve legálisan xenon izzó minden egyéb kötelező felszereléssel, automata szintező és lámpamosó is volt benne (bár tudnám mi a francnak rakta bele az előző gazdája) lényegében miután megvettem az autót rá 1 hónappal később megadta magát az egyik xenonom, akkor vettem másikat hozzá (mert miért lett volna tartalék az autóban mikor kötelező...) Akkor nekem egy munkatársam mondta hogy kettőt sőt hármat vegyek inkább mert mindkettőt kell cserélni a harmadik meg a tartalék legyen. Én akkor ezt el is hittem ugyan ezt mondták amit te itt írtál. El is ballagtam a közeli autós boltba ahol az eladó srác kérdezte miért kell kettő, és hogy milyen a kiépítése meg hogy utólag akarom-e belerakni vagy már a meglévő rosszat cserélni. Akkor elmeséltem hogy jártam kíváncsiságból ránézett az autóba hogy van megcsinálva mert ugye utólag beleszerelni szabálytalan ha csak nem tartalmazza az autó a kötelező eszközöket hozzá vagy nincs-e utólag szabályosan beépítve. Minden megvolt minden papírt meg is kaptam hozzá, idén májusba a műszakin is gond nélkül átszaladt. De az izzós történet régebben volt. Akkor mondta nekem az eladó srác hogy hülyeség kettőt venni mert minimális lesz a különbség, valóban erősebb lesz az új, de nem sokáig, néhány üzemi idő után halványodni fog, és a különbség is csak minimálisan lesz látható, amit a sasszeműek fognak jobban észre venni esetleg. És igaza volt mert tényleg minimális volt a különbség, pár alkalom után meg már észre nem vettem. Az Autót idén júniusba adtam el, az új tulaj jött itt azzal hogy kicseréli hogy fényesebb legyen, neki kb ugyan ezt elmeséltem és igen csak tátva maradt a szája mert megkíméltem több ezer forintos felesleges kiadástól. Szerettem azt a 3 ajtós G astrámat de sajnos nagyobb autóra lett szükségünk mert várandós lett a párom és már akkoriban kiderült hogy ikreink lesznek így akkor elmélkedtünk azon hogy nem ártana egy kényelmes 5 ajtós minimum sedan de jobb lenne a kombi inkább hogy minél több minden elférjen meg ugye a gyerekek miatt is könnyebb legyen a dolgunk. Akkor a G astrámat eladtam és egy mondeo kombit vettem volna, csak mire felhívtam a hirdetőt hogy egyeztessek vele mikor nézzem meg, akkor vették meg pont az autóját. Így mérgembe mivel sürgős volt az autó mert a G astrámat a vártnál előbb akarták elvinni így picivel több pénzem lett autóra ami nem is baj mert így picivel drágábban de vettem egy 10 éves G atsra kombit egy kereskedőnél, színben is ugyan az mint a régi 13 éves 3 ajtósom némi apróbb különbséggel persze. Persze abba sima normál halogén izzók voltak, de mivel a szintező benne volt, a kereskedő is mondta hogy ha akarom bele szereli nekem a lámpa mosót egy másik bontásra ítélt astrából és a xenon rendszert is csak izzót kell vegyek, de mondtam hagyja a fenébe jó nekem a halogén és akkor ő is mondta hogy volt nála egy csávó aki meg akarta venni belőle az izzókat hogy régi legyen hogy passzoljon a fény ereje a másik régijéhez. Ő is állította hogy ez baromság, a halogénnél a különbség egyébként jobban észrevehető szerinte. Persze hogy megint a vásárlás után kiégett az egyik izzóm, vettem is egyet hamar sőt párban vettem minőségibbet de csak az egyiket volt kedvem cserélni gondoltam úgy se fog feltűnni. Hát volt némi különbség elég láthatóan, de pár alkalom után már észre nem vettem.
2015. okt. 17. 22:11
 5/9 A kérdező kommentje:
en is most vettem egy C corsat, es az elozo tulajnak xenon volt benne, de egyik kiegett. A csomagtartoban volt 2 halogen izzo,mert a tulaj rendes volt es vett nekem bele hogy csereljem majd ki. Elmentem a szerelohoz es kiszereltettem a xenon cuccot belole, kidobtuk a kukaba, mondtam tegye bele azt a 2 falusi izzot jo az nekem, nem vaganykodok itt xenonnal:) Es mondta hogy erdemes venni bele uj szettet azzal a kis dobozzal is amit adnak hozza. Mondta hogy kb 30 ezer ft , mondom hagyjuk a fenebe nem fogok 30k t most kiadni erre mikor ott van a 2 sima izzo, kicsereltettem vele es most azzal jarok, jo az.Nincs vele baj.
2015. okt. 17. 22:20
 6/9 anonim ***** válasza:

nos, kis helyre igazítás.

a xenon nem lámpa, és nem izzó, hanem fényforrás.

ezekbe a fényforrásokba kizárólag négytisztaságú xenon gázt töltenek, és két volfrám elektróda közti anód-katód reakció miatt bocsájt ki olyan széles spektrumú fényt, amit egy vezérlő elektronika irányít.

kezdeti áramfelvétele több 10ezer volt is lehet, azért van az, hogy mikor felkapcsolod a világítást, hirtelen felvillan majd másodperc töredéke alatt normalizálódik a fénykibocsájtása.

mint minden fényforrás, idővel veszít a lumen értékéből.

általában a megszabott élettartam felénél már csak olyan 80%-on üzemel a fényforrás.

azért mondták neked azt, hogy mind a kettőt le kell cserélni, mert eltérő lehet a fénye.

most itt az a kérdés, hogy mennyire vannak elhasználva, mert ha nem túl régiek akkor max spektrométerrel lehet a különbséget látni.

viszont ha régiek, és közel járnak az élettartamuk végéhez, vagy legalábbis a felén már jóval túl vannak, akkor szemmel is látható lesz a fénykibocsájtásnak a különbsége, új és régi között.

2015. okt. 17. 22:24
 7/9 anonim ***** válasza:
Nagyon szépen idézted valamelyik szakirodalmat anód katód közti reakció. Besza.ás! Az egy ívet húz mint a hegesztés azért kell a magas fesz és azért kékes nem a tető, hanem a szine.
2015. okt. 17. 22:40
 8/9 A kérdező kommentje:
koszi a valaszokat, teljesen erthetoek voltak
2015. okt. 17. 22:40
 9/9 anonim ***** válasza:
Lehet most hülyeséget fogok kérdezni, de egy xenonnak szabad kiégni egyáltalán? Nekem még soha nem égett ki, pedig évek óta xenonom van az autóimon.
2015. okt. 18. 10:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!