Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Nem túl jó helyzetbe vagyok!...

BoyLee kérdése:

Nem túl jó helyzetbe vagyok! Mi az oka hogy nem tudja átíratni?

Figyelt kérdés
Eladtam az autómat, le is adtam az adásvételit! Kaptam egy papírt erről! Közbe a vevő hívott hogy nem tudja átíratni mert kivan vonva a forgalomból! Mit tegyek hogy át bírja íratni? Okmányirodával beszéltem semmi tiltás vagy foglalás nincs az autón! Mit tegyek?

2015. okt. 17. 17:21
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:
6 hónapra! Kettő között mi a különbség? (Nem adtam még el autót, ez volt az első autóm)
2015. okt. 17. 19:06
 22/29 A kérdező kommentje:

veterán vas

Igen! Ezt állítja! Nem értem hogy lehet egy kivont autót elvinni műszakira stb.....

2015. okt. 17. 19:09
 23/29 anonim ***** válasza:

Nem volt foglalás az autón?

Ma már mindenki tehet az ingó, ingatlan vagyonra foglalást megfelelő bírósági végzéssel. Ilyenről nem kaptál levelet?

Egyszer én is vettem egy autót, gyanús volt, hogy nem volt törzskönyve, eladó hadovált valamit összevissza.

Még aznap bementem egy okmányirodába rákérdezni az autóra, a nő azt mondta, ezt az autót azonnal vigyem vissza. Hívtam az eladót, de már elköltötte a pénzt...

Rögtön mentem a rendőrségre feljelentést tenni csalás miatt.

2015. okt. 18. 09:30
 24/29 A kérdező kommentje:
Semmi féle tiltás, foglalás nincs a kocsin! Szerintem a probléma az hogy kivan vonva a forgalomból! Bár nem tudom hogy tulajdonos váltás történt ilyenkor nem automatikusan helyezi vissza a forgalomba az okmányiroda?
2015. okt. 18. 10:35
 25/29 szántóvető ***** válasza:
persze hogy nem.
2015. okt. 18. 11:10
 26/29 anonim ***** válasza:

És miért van kivonva a forgalomból?

Erről nem kaptál semmilyen papírt?

Csak úgy nem vonnak ki gépjárművet a forgalomból.

Ha ezt elhallgattad a vevő előtt, az probléma...

Az ügyintéző hölgyike meg azért mondta, hogy nem látja akadályát átírni, mert lehet, bele se kotort jobban a rendszerbe, vagy akkor még nem volt kivonva.

Nem véletlenül azért adtad el, mert csináltál valamit, és várható volt, hogy baj lesz?

Jól kibabráltál a vevővel, ne csodálkozz, ha kiszedi valahogy belőled a pénzét, meg némi pluszt.

Törvény nem ismerésre nem mentesít a büntetés alól...:(

2015. okt. 18. 11:24
 27/29 A kérdező kommentje:
Semmit nem csináltam az autóval! Itthon állt az udvarba ennyi! Most hívtam fel az okmányirodát 1818 as számon! Annyit mondott hogy mivel abban a hivatalban lett kivonva forgalomból abba a hivatalba kell forgalomba helyzeni és átíratni 10900 ft os befizetés után! Végleg nem vonták ki csak ideiglenesen! Ennyi de holnap úgyis pont kerül az ügy végére! Vevővel besétálok az okmányirodába és ennyi! Semmi féle hátsó szándékom nem volt, rosszindulat sem! Ha lett volna akkor most idegeskednék ezen és nem érdekelne! Nem adtam még el autót ez volt az első nem tudom hogy mit hogy kell! Tanulópénzt úgy látom megfizetem sajnos!
2015. okt. 18. 11:58
 28/29 veterán vas ***** válasza:

"..tulajdonos váltáskor az okmányiroda automatikusan visszahelyezi a forgalomba.."

Kész! :)

2015. okt. 18. 12:04
 29/29 A kérdező kommentje:
Az ügyre pont került! Bementem az okmányirodába a vevővel! Semmi féle tartozás nem volt se tiltás se semmi! Az tény hogy ki lett vonva a forgalomból ideiglenesen! És a vevő nem bírta átírni csak ott ahol kivonták! Az ügyintéző annyit mondott hogy a másik okmányiroda szerinte nem is akart vele foglalkozni (érdekes) Na de mind1 a vevő boldog és én is hogy nincs semmi zűr megvártam hogy átírassa utána elmentünk kajálni egyet a nagy gyomorgörcs hétvége után és ennyi! Szóval okmányiroda és okmányiroda között is van különbség bár nem értem!? Most már minden szép és jó! :) Köszi a segítséget, válaszokat! Üdv :)
2015. okt. 19. 14:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!