Örökölt autót hogy kell átíratni?
Figyelt kérdés
Egy autóról és egy utánfutóról van szó. Azt már tudom, hogy ha eladni akarom, akkor először a nevemre kell íratni.
Hagyatéki megvan, ha jól tudom ilyenkor nincs illeték. Kell a nevemre szóló biztosítás is vagy ha van rajta akkor az is elég? Így átírják?
Nem akarom megtartani ezért jó lenne ha a biztosítást nem kellene kötni, hogy aztán 1 hónap múlva meg lemondjam.
2015. szept. 22. 15:06
1/3 anonim válasza:
30 napig van lehetőséged az elhunyt biztosításával,és forgalmijával közlekedni.Ezt követően biztosítást KELL rá kötni,ellenkező esetben fedezetlenségi díjat rónak ki rád.A 30 napot követően át is kell íratni,azonban ez illetékmentes.Forgalmi+törzskönyv 12.000,eredetvizsga nem szükséges.
2/3 A kérdező kommentje:
Érdeklődtem az okmányirodánál is és ott azt mondták ha megvan a jogerős hagyatéki és ha el tudom adni kb 15 napon belül, akkor nem kell a nevemre venni, csak csináljunk egy adásvételit + a vevőnek kell másolat a hagyatékiból hogy én örököltem és tovább adom.
Remélem így tényleg elfogadják.
2015. szept. 23. 09:50
3/3 anonim válasza:
Igen,ezt írtam én is.Nekünk 30 nap volt a határidő,lehet,hogy ez 15-re változott...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!