Hogy kell kicserelni a vezerlest es mi kell hozza?
Vizpumpa,feszitogorgo,vezermuszij,alternator szij cserere keszulok. Dayco markajut rendeltem mit gondoltok rola? Az auto Renault Megane Coupe 96 1.6benzin 66KW motorkod K7M.
Kikell venni a motrot a cserehez? Mert nincs tul sok hely a munkahoz.
Azt kell venni amit a szerelo mond.
Ha nembizol a szereloben cserelj szerelot
A szerelo feleloseggel tartozik az elvegzett munka utan.
Ha a szerelod hibaz akkor a munkalappal es szamlaval tudod perelni.
Emlekem szerint azon nem kell kivenni csak alabakolni de fejbol tudja a fene.
Ha az a Blokk amire emlekszek ott anyaztam mert felvaltva van M6 es M7 csavar....
Celszerszamok, nyomatekkulcs, bak, stb. Meg a szerelonek van ha szerelo es nem komuves vagy asztalos.
"A dayco az egyik legnagyobb gyártó."
Ez így van, de nekünk nincsenek jó tapasztalataink ezzel a márkával. Sajnos több esetben is cserélni kellett a Dayco típusú hosszbordás szíjakat 1-2e km után, mert elkezdtek csikorogni. A szíjak anyaga rossz minőségű volt, a lemorzsálódott gumitörmelék beleszorult a bordákba és elkezdett csúszni/csikorogni a szíj. Lehet. hogy a vezérműszíjakat nagyobb odafigyeléssel gyártják, de mi inkább maradunk az ismert megbízható márkáknál.
A K7M a 8 szelepes motor (ha jól tévedek), annál óóóóriási hely van a szíjcseréhez! Próbálnád meg a 16 szelepes motoron, ahol alá kell bakolni a motort, és még a jobb oldali kerékívbe is be kell mászni!
:D
Felraktam ide a kéziköny vonatkozó részét (22. old.):
Oké, messze nem egy egyszerű 1.6-os benzines, de azért akik szerint rém egyszerű a vezérlést kicserélni bármin, azoknak itt egy videó:
Benedict!
Figyelj oda, mert a szerzői, meg egyéb jogok megsértése miatt simán megtalálnak és bírságolnak keményen.
17-es! Gondolom te vagy a nagybetűs VÁLLALKOZÓ, akinek rontja a bevételét minden homemade megoldás!
"17-es! Gondolom te vagy a nagybetűs VÁLLALKOZÓ, akinek rontja a bevételét minden homemade megoldás!"
Nem vagyok szerelő, olajcserére is szervízbe viszem. De most jobb ha azt ajánlom neki, hogy cserélje otthon, és ba***a el a motort úgy, hogy az egészet cserélni kelljen?
Maszek autoszerelo mar tobb mint 10eve.
Igen ez 8szelepes.szamomra nemtunik nagy helynek(nemfer oda a kezem).
Ellehet vegezni itt nalam pl.(udbar/garazs)
Vagy inkabb keressek egy masik szerelot? Koszonom az eddigi normalis valaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!