Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Érdemes első autónak, friss...

Érdemes első autónak, friss jogosítvánnyal új autót venni?

Figyelt kérdés
Azonos körből lenne kiválasztatva: német, japán vagy dél-koreai, felső középkategóriás, nem turbós benzines, automataváltós és bőrbelsővel.

2015. okt. 14. 16:22
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Új autó listán három marad a mai nappal.

Toyota Avensis, Mazda 6 (négyajtós, a csomagtér miatt), Kia Optima a garancia miatt is.

http://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__autok-motorok__728..

2015. okt. 17. 16:49
 12/17 A kérdező kommentje:
A Kia Optima turbós dízel is, úgy hogy a hét év garanciával is kis eséllyel van képben.
2015. okt. 17. 19:39
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Ha tudsz vezetni, akkor léynegtelen, hogy régi vagy új autót vezetsz. Ha megteheted, érdemes újat venni, mint egy használtat.
2015. okt. 18. 07:59
 14/17 anonim ***** válasza:
0%
Új autót sosem vennék, kivéve ha 100 milliók figyegnek a számlámon! Aki új autót vesz úgy, hogy a rezsit alig tudja fizetni az idi.óta, akinek van már egy kissebb összeg az szintúgy idi.óta mert olyanba fektetett be aminek az értéke 2-3-4 év alatt akár a felére is csökkenhet, aki pedig televan mint a kutya ge civel az meg miért ne vegyen ha megteheti? :D
2015. okt. 23. 10:07
 15/17 A kérdező kommentje:

#14 És aki öt-hat évre vesz egy autót, elsősorban munkaeszköznek?

Megtett kilométerek háromnegyede, változó helyű munkaterületekre. Néha 20 kiló felszereléssel.

És inkább öt-hat évre, de ha bírja akkár nyolcra is. Kevesebb szervívbe járással, biztosabb érkezéssel. Nem kell rászámolni, mi van ha baj van az autóval.

Kollégám pedáns számítása szerint anyagilag jobban megéri az új autó vásárlása, 5-6 évre, nem beszélve 8 évre.

Én csak a első autónak, friss jogosítvánnyal kérdéskörben estem gondolkodóba.

2015. okt. 23. 14:52
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Az autóm most 10 éves. Használtan vettem, de eddig jó szolgálatot tett és szerintem még jó pár évig elgurul gond nélkül. De nem szeretném ha teljesen rám öregedne, így most nézem az utódját.

Amit kiszemeltem még nincs egy éves, pár ezer km van benne, gyakorlatilag új, még bőven garanciális és az új listaárhoz képest kb 3 millióval olcsóbb. Persze ha még várnék 4-5 évet, lehet még egyszer ennyivel olcsóbban megkapnám, csak akkor lenne egy 6 éves autóm 180-200ekm-rel, amivel pár év múlva megint ott vagyok mint most. Így erősen gondolkozom, hogy megvegyem a majdnem újat és akkor 8-10 évre az autó gond megint letudva.

2015. okt. 23. 15:09
 17/17 A kérdező kommentje:

Én is a max. két éves autókat néztem.

Csak hát, ha nem a bank vette el valakitől a családja autóját és egyben (is) van. Akkor törték, vagy ékszíjszakadása volt. Ki tudja? Sokszor még egy szerelő sem talál meg minden hibát.

Még poénosabb a szalonautók új autóként értékesítése. - amihez gyakran szétbontani kellene az autót, hogy hol a gáz. Azok egy 6 éves autónál is sok helyen komolyabb hibákkal küzdenek.

Tény ezt nem dohányozta és izzadta össze senki, és pont olyan mint ahogy én akartam összeállítani.

És jó esetben, csak kötelező szerízre kell hordani.

Ez egy fajta luxus. Ami részben a időben és munkában is megtérül.

2015. okt. 24. 01:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!