Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Suzuki Swiftbe tölthető e...

Suzuki Swiftbe tölthető e 85-s benzin?

Figyelt kérdés

Egy helyen láttam még, hogy árulják, 300 ft/l áron, arra gondoltam, hogy az öreg Suzukimat ilyennel hajtanám...

Lehet e baja ettől a taligának?

#Suzuki Swift #oktánszám #85-s benzin #öregkocsi
2015. okt. 7. 21:03
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Baromság az egész.Én focusban kipróbáltam a hozzá való elektronikával, városban kicsit többet evett de még épp megérte. Autópályán viszont olyan drasztikusan megemelkedett 130nál, hogy azt mondtam baromság és kivettem.

7ről 10-11-re felment. Hidegben először jól indult, majd elkezdte hogy elsőre csk röffen egyet és másodikra indul. A kipufogó 9 évig nem rozsdásodott, E85nél bellül 1 hónap alatt elkezdett.

Szerintem a susukinak baja nem lenne, de lehet nem menne rendesen elektronika nélkül.

Németeknél még az E10-zel is óvatosak.(10% ethanol)

2015. okt. 7. 21:15
 2/14 dirtboy ***** válasza:

Ha csak az árat nézem már nem jó.

300Ft/l baromi sok mivel 25%-al nő a fogyasztás ha e85el megy a kocsi.

2015. okt. 7. 21:32
 3/14 anonim ***** válasza:

Addig volt jó, ameddig az a mol jogtanácsos maffiózó megnevezhetetlen párt katonája rá nem rakatta a jövedéki adót. Anélkül most kb. 240-be kerülne, és a 25% túlfogyasztással is megérné.

Átalakító nélkül ne nagyon próbáld, mert a motorvezérlő ugyan dúsítana magától is, ameddig tud, de bizonyos bizonyos légtömeghez és fojtószelep álláshoz csak egy határig fogadja el jónak a szükséges üzemanyag mennyiséget, fölötte kigyújtja a CHECK ENGINE lámpát.

Egyszerűbben: a létező legnagyobb dúsításnál is szegény keveréket érzékel, és hibát jelez.

Ha valaki ismerné a vezérlő programját, simán át tudná írni benne, egyszerűbb lenne mint a külön átalakító sok pénzért.

2015. okt. 7. 22:36
 4/14 anonim ***** válasza:

és 25%-al többet eszik belőle a kocsi, mint a 95-ösből... 300 x 1,25 = 375

mennyi most a 95-ös? 330-340? fhúú, de jól járnál... :D

2015. okt. 8. 02:32
 5/14 anonim ***** válasza:

az egyik rokon megpróbálta, mert jóárasnak vélte, és szeret jól járni...

nos nem járt jól...még időben visszaállt...de már nagyon kehes volt a motor..

a shell gyárilag keveri, de azzal elmennek az autók...asszem 4%-o tesz a benyához.

szóval sem öreg, sem új autónak nem használ. persze ki lehet próbálni,mert a saját tapasztalat a biztos..

én példul a más kárán szoktam tanulni.

2015. okt. 8. 06:35
 6/14 anonim válasza:
Persze, ki lehet próbálni, majd akkor is gondolj a 30ft/liter megtakaritasra amikor 150ezerert cserelik a hengerfejeket.
2015. okt. 8. 07:23
 7/14 anonim ***** válasza:

"megtakaritasra amikor 150ezerert cserelik a hengerfejeket"

A susukikban V-Motor van? :)

Egyébként igazad van, ebböl az okból kifolyólag álltam én is vissza. Ha kell valakinek, van 4 hengereshez való elektronikám, olcsón eladom.:)

Én úgy tudom a kutak alapból 5%-ot kevernek hozzá, csak nem reklámozzák. (németeknél így van, nem lepödnék meg ha mindenhol ez lenne)

De nem véletlen, hogy a németek nem fogadták el a mai napig az E10-et. Néhányan tankolnak belöle a filléraszóbbja, de csak 3 centtel olcsóbb.

2015. okt. 8. 08:19
 8/14 anonim ***** válasza:
Én egy régi karburátoros autóval próbáltam még 50/50 arányban. Nálam úgy volt,hogy az etanol csak desszert volt a kocsinak :D Kiszámítgatva nálam úgy jött ki,hogy benzinből ugyanannyit evett meg 100on mint előtte,csak mellé még ugyanennyi etanolt is megevett :D
2015. okt. 8. 08:57
 9/14 anonim ***** válasza:
Mondjuk legalább egy ilyen alap dologgal nem ártana tisztában lenni,hogy ilyen : "e 85-s benzin" NINCS!!!Az etanol nem benzin...köze nincs hozzá!
2015. okt. 8. 09:17
 10/14 anonim ***** válasza:

De van, csak 3 rész ethenol van hozzákeverve.:D

Ilyen alapon nincs olyan hogy benzin, mert mind tele van adalékkal, és hallgatólagosan majdnem mindben van pár %

ethanol.

2015. okt. 8. 09:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!