Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Karcol az egyes fokozat, mi...

Karcol az egyes fokozat, mi lehet a baj?

Figyelt kérdés

3dik napja van nalam egy vw golf 4 1.9tdi

hidegen meg sosem mentem vele..minden indulas elott jar tiz percet a motor es igy kozlekedtem vele

Eddig nem volt ra panaszom,de ma este fele(fel oraja) muszaj voltam hidegen menni vele..kozvetlenul inditas utan

es azt vettem eszre hogy karcol az egyes fokozat

Ez mar igy lesz ezentul melegen is?

Gondolom a szinkron gyuru lesz a hibas

2015. okt. 7. 19:59
 1/2 anonim ***** válasza:
Először is butaság 10 percig járati a motort indulás előtt másrészt, nem nagy gondról van szó, csak nem megfelelő olaj van a váltóba töltve, túl sűrű. Ha melegszik egy kicsit akkor hígul is, ekkor már normálisan működik a váltó. Tehát mihamarabb cseréltesd le az olajat a gyárilag előírt paraméterűre, utána már semmi szükség nem lesz a tíz perces melegítésre. Egyébként ha már melegítés, hideg téli időben max 1 perc legyen csak, nyáron akár rögtön indulhatsz is motorindítás után. Oké, előbb indítsd be a motort, majd becsatolod az övet és kész is, nem kell ebből szertartást csinálnod.
2015. okt. 7. 20:17
 2/2 A kérdező kommentje:

elso diesel autom.szeretnem kimelni

koszonom a segitsegedet!

2015. okt. 7. 20:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!