Most akkor ez kinyomó vagy nyelestengely csapágy hangja?
http://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__autok-motorok__725..
Tegnap volt egy ilyen kérdésem, amiről meggyőződésem volt hogy kinyomócsapágy, de a válaszok elég ellentmondóak voltak azt illetően, hogy valóban kinyomócsapágy-e.
Dióhéjban: állandóan hallatszik, de amikor picikét megnyomom a kuplung pedált, de csak éppenhogy akkor elhallhat és szépen jár a motor.
Pontosan olyan tünet mint ezen a videón, és amikor szinte csak hozzáér a pedálhoz, megszűnik a hang: https://www.youtube.com/watch?v=gdVJ5vnO6Jg
Gyönyörű szépen látható és hallható is, tehát aki ért hozzá az meg tudja mondani hogy ez pontosan milyen bajnak a tünete, a videót is ezért linkeltem. Nem szórakozásból irkálok, szerelők is össze-vissza beszélnek, vagy éppen nagyívben leszarják hogy jön egy kis mellékzörej a motorból, amitől eltekintve az autónak semmi baja nincs.
Többen mondták és én is úgy tudom hogy kinyomó, de mások szerint nyelestengely.
Néhányan le is írták hogy a kettőnek két teljesen különböző tünete van, kérdés hogy ez melyikre igaz, mivel én nem értek hozzá, ezért kérdezem.
(amikor a láncom kopogott akkor is össze-vissza beszélt az összes nagy szakember, hogy ez 100% hogy nem a lánc, mert annak nem ilyen hangja van, de ne is foglalkozzak vele, mert alig hallható, erre én hülye lecseréltem, és mit ad csoda mégis a lánc volt. Ez csak egy a sok közül, szóval a szerelőkről megvan a véleményem)
Volt nekem is ilyen, 1 hónappal kuplungszett csere után... Annyi volt a különbség hogy eleinte nem mindig csinálta és hangosabb volt.
Később, kis kopás után már csak akkor csinálta, miko hozzá értem a pedálhoz, annyira sem kellett benyomni mint a videón látható.
Javítás: vettem egy másik kinyomócsapágyat, a méregetés, stb közben arra jutottunk, hogy a kialakítása rossz. A csapágyházon volt egy kis karmantyú amin látszott egy kis súrlódás, a kuplungszerkezet lamelláin pedig látszódott a belemarás.
Egyúttal felszabályoztattam a lendkereket is, a szervíznek úgy látszik nem volt erre kapacitása...
Köszi mindenki!
Megette a fene ezt ha így van. Kissé elbizonytalanodtam hogy most levegyem-e a váltót, továbbá érdekes hogy üzemmeleg motornál nem hallani ezt a hangot egyáltalán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!