Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mitől kottyanhat az első kerék?

TheCruve kérdése:

Mitől kottyanhat az első kerék?

Figyelt kérdés

Autó: Golf IV 1.4 16v

Utazás közben többször kopogó hangot hallok elölről... sőt érezni is lehet, ha lejtőn gurulok lefelé akkor elkezd remegni és felerősödik. Megemeltem az autót és a kerekeket megmozgattam.

Szembeálltam a kerékkel és megrángattam magam felé, és kottyan, szóval a kormányösszekötő rúd pár millimétert ki-be jár...

Valaki tudja mi lehet a probléma? Már 2x cseréltem kormányművet... nem akarok még1x :(

Vagy esetleg csapágy? Vagy valamelyik szilent? Toronycsapágy okozhat ilyet?

Felfelé nagyon minimális kottyanás van.

Köszönöm a segítséget előre is :)

2015. szept. 15. 10:51
 1/8 anonim ***** válasza:

Te ezt így a parkolóba nemfogod tudni belőni.

Meg kell emelni az egész elejét,hogy be lehessen lőni a zaj forrását

2015. szept. 15. 11:46
 2/8 anonim ***** válasza:
alá kell menni és pajszerrel megmozgatni, ott pontosan látni, mi mozog merre, lehet, hogy csak valamelyik szilent döglött meg
2015. szept. 15. 11:46
 3/8 anonim ***** válasza:

A kormánymű kottyanását akkor érzed, ha a kereket oldalirányba rángatod, mint, ha el akarnád fordítani a kormányt. Ha a kereket a tetjénél és az aljánál fogod meg és úgy mozgatod, akkor valami gömbfej hiba valószínű. DE valóban egyben meg kell emelni az elejét, mert ha emelővel megemeled egyik oldalon akkor összefeszülhet úgy, hogy nem érzed mi mozog. Én így jártam a stabilizátor szilentekkel.

Golf IV 1.9 TDI

2015. szept. 15. 12:36
 4/8 A kérdező kommentje:

bakon van az autó... szóval mind a két kelék lóg a levegőben.

Igen. A kereket úgy rángattam meg mint ha kanyarodnék vele és úgy kottyan..

2015. szept. 16. 08:15
 5/8 anonim ***** válasza:

Két ok,hogy ne otthon barkácsolj:

1,Nemhinném hogy lenne otthon nyomtávrúd gömbfej kinyomód,

2,csere után be kell lőni a futóművet műszeresen.

2015. szept. 16. 08:23
 6/8 A kérdező kommentje:

Már nem az első autóban cserélek kormányművet... -.-

Csak azért kérdeztem meg mert inkább költök szilentekre,vagy toronycsapágyra, mint a drága kormányműre... :/

2015. szept. 16. 11:21
 7/8 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy a nagy szakértelem ellenére megspóroltál volna két kormányművet, ha megnézi egy hozzáértő a gömbfejeket
2015. szept. 16. 12:49
 8/8 A kérdező kommentje:

Hozzáértő nézte meg... A rosszat kivettem, amíg a szakik felújították én a jót betettem..

Ami egy idő után tönkrement, és ugyanez a menet még1x...

Szóval kifejezetten olyan szervízbe vittem ahol foglalkoznak kormányművekkel. Én csak ki- és beépítem, ennyivel is spórolok.

2015. szept. 17. 10:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!