Kezdő vagyok, mikor kell váltani?
Sziasztok.Tegnap vettem egy vw golf 4 1.9 tdi-t ( nem vagyok smoke and charme) . Ez a legels02 dieseles aut¨Žm, eddig kiz¨˘r¨Žlag csak benzinest vezettem. H¨˘ny ezern¨Śl kell v¨˘ltani,hogy k¨Şm¨Śljem a motort ¨Śs a turb¨Žt ¨Śs j¨Žl fogyasszon?
06s ha n¨Śha napj¨˘n oda l¨Śpek neki meddig nyomhatom hogy az m¨Śg ne legyen vesz¨Ślyfaktor a motornak?
bocsanat de ha ekezettel irok akkor ugy irja ahogy fentebb :///
szoval max 4ig lehet
kettonel elszoktam valtani..ez nem nyirja a turbot vagy a motrot?
Nehéz erre a kérdésre egzakt választ írni, mert igazából nagyon sok dologtól függ. Minél gyakorlottabb vagy annál többet tudsz te is számításba venni. Néhányat leírok a váltás időpontját, fordulatszámát befolyásoló dolgok közül:
Autó terhelése, motor karakterisztikája, váltóáttételek, lejtő-emelkedő, haladási szándék (gyorsítás, lassítás, egyenletes sebesség). Szóval nem annyira egyszerű ha jól akarod csinálni és a fogyasztás meg a motorélettartam is szempont. Nem véletlenül vannak ma már computer vezérelte automata váltók. De kezdőként arra ügyelj, hogy ne kínozd a motort se túl alacsony, se túl magas fordulatszámokkal. Az első jól mondta, ha 2000 és 3000 között tartod az 1.9 TDI fordulatszámát akkor az az átlagos forgalmi szituációk 95%-ához megfelelő lesz. Később ahogy szerzed a gyakorlatot annál jobban érzed majd hogy mikor érdemes váltani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!