Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kuplung holtjátéka?

Kuplung holtjátéka?

Figyelt kérdés

Mekkora normál esetben a kuplung holtjátéka?

Nekem nagyon laza lett a kuplungom. Még nem mértem le pontosan, de sztem van 2 centi is és félek tőle,hogy baja lett.

2015. okt. 1. 18:51
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Milyen járműről beszélünk? Autó? Motor? Űrsikló?

Ha jól sejtem motorról van szó, olyan 2-4mm az ideális.

Baja "nem lesz" csak nem biztos, hogy jól old, illetve nem tudsz vele úgy játszani. Tessék beállítani!

2015. okt. 1. 18:54
 2/11 A kérdező kommentje:
Autó, Peugeot 206-os.
2015. okt. 1. 19:18
 3/11 anonim ***** válasza:
Peugeot 206-ban nem tudom, hogy bowdenes-e a kuplung pedál, ha igen, akkor megnyúlt, meg kell nézetni szerelővel és lehet ki is kell cserélni. De nem kell aggódni, filléres dolog.
2015. okt. 1. 19:32
 4/11 A kérdező kommentje:

Én sem tudom,hogy bowdenes-e vagy sem. Nem értek az autókhoz, csak muszáj azzal közlekednem.

A google kidobott egy olyan találatot,ahol Peugeot 206 kuplung bowdenek vannak, szal gondolom bowdenes :D

(ez az az oldal: [link] )

2015. okt. 1. 20:02
 5/11 A kérdező kommentje:
És lehet belőle baj,ha egyelőre nem nézetem meg és így járok vele?
2015. okt. 1. 20:03
 6/11 anonim ***** válasza:

Első vagyok. Autónál a 2 centis holtjáték teljesen rendben van, de még a 3-4 is.

Autóra is igaz az állítás, ha túl nagy a holtjáték, akkor nem old rendesen a tengelykapcsoló, recseg ropog, nehéz sebességet váltani, de ez 2 centinél kizárt.

2015. okt. 1. 20:41
 7/11 A kérdező kommentje:

Akkor bízok a legjobbakban!

Köszönöm

2015. okt. 1. 21:02
 8/11 anonim ***** válasza:
A 206-os bovdenes és automata feszítésű.
2015. okt. 1. 21:39
 9/11 anonim ***** válasza:

Olyan baj lehet belőle, hogy elszakad a pedál bowden ami elég kellemetlen tud lenni, de ha az előttem levők azt írják, hogy ez rendben van akkor elég megvárni a következő nagy szervizt.

De amúgy ez egy autónál, legyen bármilyen, filléres dolog.

2015. okt. 1. 22:09
 10/11 Gr Drakonisz válasza:
Látom régi a cikk, de aki errejár ne lásson hülyeséget. A kuplung holtjáték a kopással csökken. Ha a kuplung puha és mélyen "fog", azt jelenti, hogy JÓ, hogy új a kuplung és minden rendben. A gond akkor van, hogyha nincs holtjáték, a kuplung kemény, illetve ha nagyon fennt "fog" (Egészen felengeded a pedált, mire megmozdul az autó).
2019. márc. 26. 17:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!