Számotokra mi most/volt a legnehezebb tanulóvezetőként?
Sebességváltás nagyon nem net, nagyon nehezen jöttem bele abba, hogy ne gyepáljam a váltót, ne erővel váltsak...
Fék. Nem ment. Gyilkos volt. Megesett, hogy már mondta az oktatóm, hogy úgy fékezzek, mintha neki akarnék menni az előttem lévőnek.
Irányjelzés. Legnagyobb hibám, még vizsgán is előjött: egyszerűen nem nézem előtte a tükröket, csak amikor már kitettem az indexet. Természetesen nem változtatok irányt körülnézés nélkül, csak a műveletek sorrendje nem oké.
ja, és tanulókocsiban fogalmam sem volt arról, hogy melyik a jobb és melyik a bal :o
Két komoly problémával küzdöttem, amíg nem volt meg a jogosítványom.
1.Nem akarták ideadni a családi autó kulcsát.
2.Az utcánkban volt egy 30-as tábla. :)
Az idő sok mindent megoldott:
1.Ma már saját autóm van.
2.Rájöttem, hogy nem kell mindig padlógázzal közlekedni.
Szerintem fontosak és jók a szabályok. mint ahogy az is, hogy ha van rá lehetőség, igenis fordulj hátra tolatáskor.
Az, hogy az ember bizonyos szabályokat idővel másként értelmez, vagy idomul hozzá, az nem gáz, így fog kialakulni a saját vezetési stílus...
Kicsit azért durvának érzem, hogy neked a "kényelmes és spontán vezetés" fontosabb, mint a "tudományosan igazolt" (te nevezted így, de még ha nem is tudományosan, csak igazolt) biztonság...
de persze ez csak addig van így, amíg valaki kényelmesen és spontán neked nem megy, mert pont a holttérben voltál és nem látott...
Nyugi van! ;)
Előbb-utóbb szinte mindenki átesik ezeken a világmegváltó forradalmi gondolatokon. Aztán később -évek múlva- rájön, hogy tényleg nem is volt olyan ostoba az a vizsgabiztos, tényleg jó hogy kitalálták a körforgalmat, valóban meg lehet szokni, hogy nem nézegeted a váltókart a pedálokat, a fordulatszám mérőt, és hogy a három tükör ellenére is megfordulsz néha, vagy kidugod a fejed az ablakon. :)
Nekem irányjelző, hátrafelé és párhuzamosan hátrafelé parkolás nem ment. Ezekbe is belejöttem jobban a végére de nem tökéletes. Hétfőn mentem át a vizsgán.
Hál' istennek rutin vizsga már nincs, emelkedőn kézifékkel indulok el, úgy könnyű.
17/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!