Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Meglévőt javítsam vagy csere?

Meglévőt javítsam vagy csere?

Figyelt kérdés
Jelenleg van egy peugeot306 sl-autóm,1996 os,motorikusan rendben bár kicsit a hengerfej szórja az olajat valamint a felfüggesztése is erősen javításra szorul de a kasztni tepjesen rozsdamentes.KB 100-150 ezer környéki összegből tudnám szinte teljesen gatyába rázni a gépet.Vagy a B tervem az,h eladom kb 250-300 ért és mellé csapok 150-200 ezret és veszek egy vw passatot,a 2000 előtti 1.9 es tdi passatok kb annyiert mennek...korban ugyanott lenne kb mint ez csak talan a vw mivoltából nem annyira gyengusz az eleje..mert a pezsó sajna elég nyakli.185 000 van a pezsóban 60 at en tettem bele...egyebkent 1.4 benzines...tehát jobb lenne egy említett passat vagy javítsam fel ezt szerintetek?
2015. okt. 1. 10:00
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

Szerintem a meglévőre költs.

Egyrészt ott tudod, mit kell megcsinálni, míg a másik egy lutri. Lehet, fél éven belül arra még többet kellene költeni.

A számításból pedig kihagytad egyrészt azt, hogy egy dolog, hogy te mennyiért akarod eladni, de egy másik dolog, hogy mennyiért lesz rá vevő. Másrészt, a két adás-vétel járulékos költségeit. Az sem kis tétel.

Egy 16 éves, 110 lovas, 1,9-es Passat átírása mindennel együtt kb. 80 000 ft - + a sajátodra kell egy eredetvizsga az eladáshoz.

2015. okt. 1. 10:24
 2/16 anonim ***** válasza:
A sajátjára nem kell eredetvizsga azt a vevő fizeti. Amúgy én is azt javaslom hogy tartsd meg az autód.
2015. okt. 1. 11:02
 3/16 anonim ***** válasza:
Fél millióért átíratással és első szervizzel nem kapsz nem kapszt épkézláb Passat-ot.
2015. okt. 1. 12:06
 4/16 anonim ***** válasza:
Ahogy előttem írják, jobban jársz, ha a meglévő ismert kocsit javíttatod aminek ráadásul rozsda mentes a kasztnija, mert az ilyen öreg autóknál első sorban a rozsda az ami miatt a legtöbbet kell rákölteni.
2015. okt. 1. 12:13
 5/16 anonim ***** válasza:
Ráadásul egy tízen éves tdi-n valószínűleg cserélhetsz majd turbót is pár száz ezerért míg egy 1.4-es szívó benzinesed kimegy a világból is főleg, hogy még 200 ezer km sincs benne. :D Csak logikusan ember...
2015. okt. 1. 12:22
 6/16 anonim ***** válasza:

5. ezzel nem értek egyet:

"cserélhetsz majd turbót is pár száz ezerért" 30 és 80 közt újítanak fel turbót attól függ mit kell benne cserélni. Amúgy egyetértek veled.

2015. okt. 1. 12:31
 7/16 A kérdező kommentje:
Teljesen meglettem győzve,kösz mindenkinek,a pezsó egy nagyon nagy generált kap decemberben.
2015. okt. 1. 12:35
 8/16 anonim ***** válasza:

Mi ez a turbócsere mánia?

Nem tudnék olyan ismerőst mondani akinek cserélni kellett TDI-ben turbót

2015. okt. 1. 12:41
 9/16 anonim ***** válasza:

2.:

Ez megállapodás kérdése, de rendszerint az eladó fizeti az eredetvizsgát, egyszerű okból: az az autóra, anélkül nem lehet eladni. Ki az, aki kifizet vevőként más autójára egy eredetvizsgát, aztán lehet, hogy létre sem jön az üzlet?

De lehet felesben is - én erre írtam, hogy az kb. 10 000 Ft, mert az ó autójára 18 500 lenne a vizsgadíj.

De tök mindegy, mert ha a evő fizeti, akkor meg annál fizeti ő, amit vesz - ugyanott van, mert a vásárolni kívánt autónál nem számoltam bele ezt a díjat a költségekbe.

2015. okt. 1. 12:56
 10/16 anonim ***** válasza:
Anyagilag mindenképpen előnyösebb ha javíttatod a régit, de ha nagyon szeretnél már másik autót, akkor a csere a megoldás. Azzal viszont számolj, hogy egy ismeretlen problémahalmazt kapsz, hiába van róla esetleg már sok információ (mennyire valósak azok vajon?). Ha másik autót veszel kapásból 70+ ezer Ft-ot kidobsz az ablakon csak azért hogy a nevedre kerüljön az autó. Egy 1.4-es benzinesnél ha az ésszel van vezetve akkor nem sokkal fogyaszt többet mint egy 1.9 TDI.
2015. okt. 1. 13:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!