Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Suzuki Rf 400 Mért csinálja...

Suzuki Rf 400 Mért csinálja ha Üresből berakom sebességbe leáll?

Figyelt kérdés
Ilyen gondom lenne, nem mindig csinálja, általában hideg indításnál melegen még nem vettem észre, szépen dorombol alapjáraton, és mikor sebességbe rakom leáll mintha leállítanám, kuplung nem csúszik, néha hamarabb eltudok vele indulni, máskor viszont 5-10 percet szórakozok vele mire betudom rakni sebességbe és nem áll le, válaszokat várom, talán én csinálok valamit rosszul :)

2015. szept. 28. 00:13
 1/10 anonim ***** válasza:
Lehet a /hidegen/ túl sűrű hajtóműolaj miatt,vagy nem emel ki normálisan a kuplung.
2015. szept. 28. 08:44
 2/10 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy nem emel ki a kuplung rendesen. Próbáld meg leállított motorral sebességbe tenni, és behúzott kuplunggal tolni. ha könnyen tudod tolni, kiemel rendesen, ha nem tudod tolni, akkor nem emel ki. Ilyenkor kell kuplungot cserélni, és akkor elvileg meg kell szűnnie a problémának.
2015. szept. 28. 08:48
 3/10 anonim ***** válasza:
A hideg olaj jobban osszezárja a kuplungot. Adj egy kis gázt neki amikor berakod egybe.
2015. szept. 28. 09:55
 4/10 anonim ***** válasza:

gázadás kuplungoláskor? Biztos garantált a fogaskerék ledarálás...

Hogyha jó az alapjárat(nem alacsony) és jó a kuplung bowden holtjáték(mert nem hidraulik, ugye kispórólták...) akkor ismerve azt a fosadék tipust(rf,gsxf,stb.) nem egynél cseréltem már kuplung kiemelő szerkezetet. Egy vékony lemez van szegecselve ami elszokott fáradni.

Ez kezdetben csak görbül, hajlik ekkor nem emel ki 100%ig meg tud picit rugozni,liffegni is.

Elsőnek alapjárati értéket és kuplung holtjátékot kell ellenőrizni, utána a kiemelőt megnézni.

Szedd le a lánckerék burkolatnál és nézd meg, látni fogod mire gondolok egy U alakú amibe bele akad a kuplung bowden a kiemelő tetején!

Hogyha a kiemelő jó akkor marad az utolsó verzió, görbék a lamellák, mert megfőzted, mivel nincs hűtése a suzukiknak, sajnos későn ismerték fel a vízhűtés fogalmát :)

Lamellákat meg kiszerelve +-0,025mm sík felületen(itt max 0,05mm az eltérés így a 0,1mm már látható) letudod ellenőrizni nem e villágít át a fény alattuk.

2015. szept. 28. 10:38
 5/10 anonim ***** válasza:
ESETLEG nincs összefüggésben a letámasztott/rosszul felhajtott sztenderrel?
2015. szept. 28. 15:31
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok választ, de egyszerűbb válaszokra számítottam, nem hogy szedjem szét az egész váltó részét, utolsó válaszadónak van igaza, letámosztónál volt a gebasz, nem ment fel teljesen mert kicsit szorult, de köszönöm a sok hibalehetőséget :)
2015. szept. 29. 13:03
 7/10 anonim ***** válasza:
Én is jártam már így,azért is írtam.Én le szoktam fújni féktisztítóval a kapcsolót,aztán kap egy kis lánckenő zsírt.Utána egy szezonig nincs vele baj.
2015. szept. 29. 13:24
 8/10 A kérdező kommentje:
ez megvolt, és remekül működik, Köszönöm.
2015. szept. 30. 12:52
 9/10 anonim ***** válasza:

Kapcsolót minden tavasszal átkell fújkálni, pucolni.

Minden motoron, ez nem RFfüggő.

Furcsáltam, hogy csak első inditásoknál csinálta, mert ha rosszalkodik minden letámasztás után csinálni szokta.

Nézd meg nem e görbe a pöcke a kapcsolónak, kilazult kapcsoló tartó csavarok miatt láttam már ilyet gpz -n meg fzr -n.

2015. szept. 30. 15:18
 10/10 A kérdező kommentje:
Ezen rendben van, csak a letámasztó szorult és nem igen figyeltem hogy rendesen fel e ugrott hogy a kapcsolót felnyomja, ezért mikor feltámasztottam fél vagy 1 centi hiányzott a kapcsolóhoz hogy elérje, de mindent átnéztem rajta, lefújtam WD40-el most babán működik :)
2015. okt. 1. 13:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!