A dugattyú tűgörgőmből kitört egy darabka (az egyik görgő negyede) és valahogy a dugó fölé jutva szétverte az egész dugót és hengert. Hogy tudnám biztosítani, hogy ilyen többé ne történjen?
Kétütemű, persze hogy fel tud jutni.
"Malaguti XSM 70ccm 5 felömlős" - az 5 közül valamelyik felömlőn.
És lehet darabja még "odalent". Persze ahogy fel tud jutni a hengerbe úgy ki is tud jutni a kipufogónyíláson, de előfordulhat hogy pl. egy nagyobb darabot nem vitt fel a hengerbe.
A feljutást nem tudod megakadályozni ha széthullik.
A széthullást sem megakadályozni tudod, hanem az esélyét csökkenteni: jó minőségű alkatrész és megfelelő időközönként csere.
Mi a megfelelő időköz? Szerintem szezononként, főleg ha télen áll. Mondjuk a maximum fordulatszámon forgatás se tesz jót neki.
igazából nem pörgetem túl sosem. most éppen az volt, a végére voltam kíváncsi, és akkor állt meg :D
de 6 sebességes, és 60-nál nem megyek vele gyorsabban szinte sosem, most is 85-ig jutottam. a kenés mindig meg van full-szintetikussal, a keverési arány is az előírt 45 helyett 40-es, széthúzni meg nem szeretném a blokkot, az rengeteg munka lenne, főleg, hogy nem is igen értek hozzá :)
Pedig szét kell húzni.
A forgattyúsházba is juthatott belőle.
Én nem húznám szét, hanem kimosnám alaposan tiszta benzinnel. Úgy fordítsd a blokkot, hogy ki tudjon folyni. Ha kiszáradt, mehet össze, de előtte a főtengelyt forgasd meg s fülelj - bár oda esélytelen, hogy bejusson. Így kimosott állapotban vizsgáld meg a csapágyak lógását, főleg a hajórúd alsót! Összerakás előtt pici 2T olajat permetezz a főtengelycsapágyakra s az alsó hajtókarcsapágyra is!
Ami indokolhatja a szétszedést az az, hogy az alsó hajtókarcsapágy is így járhat, bár kisebb eséllyel.
Én nem szedném szét, ha nem lóg.
én is az átmosásra gondoltam, mert ha szétszedném házilag, lehet több kárt okoznák mint amit tudnék menteni, szerelővel meg nem lenne már pénzem új hengerszett mellett...
köszi mindenkinek, ment a zöld :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!