Golf 4 melyik motorral?
Na egy hasznosnak is vélhető válasz:
benzin:
1.4 gyenge, sokat eszik
1.6 ezzel már egész dinamikus, megbizható jó motor, fogyasztása kb mint az 1.4-esé, viszont jobb teljesitmény
dizel:
1.9 TDI, sima TDI, PD-t nem ajánlom.
Mindkét motortipushoz mindenhol találsz alkatrész, mivel népautóról van szó, személyszerint én benzines párti VW tulaj vagyok (egy a kevésből :)), de egyébként azt meg kell hagyni, hogy az R32 az fenomenális :)
De van egyébként 2.3 V5, 2.8 V6 is, de ezek elég ritkák :)
Hogy benzin vagy dizel azt a szerint döntsd el, évente mennyit mész, és azt hol.
Sokat közúton-pályán, akkor dizel
Kevesebbet, inkább városban, kisebb távokon, akkor benzin
Azért az elég túlzás, hogy az 1.6-os dinamikus. Én inkább azt mondanám hogy nagy turbólyukkal rendelkező szívómotor, mert se lent se fent nem megy valami jól. Fogyasztása se túl jó, meg az olajat is szereti csipegetni.
Benzinesből én 1.8 vagy 2.0 választanék az sem eszik többet az 1.6nál (10-12l városban, legalábbis nekem pesten a régi borám ennyit kért 1.6 8v)
Dízelből pedig mind jó akár adagolós, akár pd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!