Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi a vélemény egy 1.9 PD TDI...

Mi a vélemény egy 1.9 PD TDI motorral szerelt,170000 km-t futott 1 gazdás 8 éves VW Golf V autóról?

Figyelt kérdés
Arra lennék kíváncsi, hogy bevállalható-e, illetve az is hogy láncos, vagy szíjas lehet ez a motor, továbbá arra is hogy mennyi lehet egy ilyen autó fogyasztása? Autóvásárlás előtt állok, és lehetőleg dízelben gondolkodom. Ugyanakkor az sem lenne mellékes, hogy egy ideig ne kelljen folyton szerelőhöz cipelni.

2015. szept. 13. 13:08
 1/8 anonim ***** válasza:
Nagyon megbízható motor, de őszintén ebben nem tudom, hogy szíjas vagy láncos motor van, de nem is igazán fontos. Ha valójában 170 ezer van benne, akkor nagyon jó vétel, ez semmi egy 1.9-esnek. Fogyasztás 5,5-6 liter vegyesben, de 5 alá is lehet vinni hosszú úton, nagyon takarékos.
2015. szept. 13. 13:29
 2/8 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi a gyors választ. Azt szeretném tudni, hogy van esetleg egy ilyen autónak akár motor, akár más téren valami típus hibája, meghibásodása amivel számolni kell, lehet?
2015. szept. 13. 14:07
 3/8 anonim ***** válasza:
170000 Km... Mint a mesében. A PD az szíjas és nem egyszerű cserélni a szíjat, célszerszám kell hozzá, na meg szaktudás, de az fent van a jútyúbon. Van már abban az autóban 300 Ekm is, de ez nem gond ha karban volt tartva az autó (olajcsere, stb) Viszont aminek nem karbantartás függő a tönkremenetele, az a kettős tömegű lendkerék, annk a cseréje nemigen úszható meg 200 EFt alatt és az azonnali egyösszegű kiadást jelent, tehát legyen mindig "felesleges" párszezer Forintod amit rá tudsz költeni az autóra. De mondhattam volna turbót is, vagy PD elemeket.
2015. szept. 13. 14:26
 4/8 anonim ***** válasza:

3-mas

Nem kell fikázni, mert előfordulhat a valós 170 ezer km, persze ennek jó eséllyel az ára is megvan. A szíjat meg lehet nem könnyű cserélni, de szerintem nincs olyan szerelő az országban, aki még ne nyúlt volna 1.9 TDI-hez, szóval ez abszolút nem gond. Egyébként volt láncos 1.9 TDI is, ezért nem vagyok biztos benne, hogy szíjas.

2015. szept. 13. 14:36
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen az értékes válaszokat nektek. :)
2015. szept. 13. 15:02
 6/8 anonim ***** válasza:

Nem kell félni a pd-től. A rossz hírét a 2.0 pd motornak köszönheti ez a rendszer, aminél ha jól tudom volt visszahívás is a befecskendezők miatt.

Ha egy gazdás, akkor valós lehet a kilométer.

Én bevállalnám.

2015. szept. 13. 16:04
 7/8 anonim ***** válasza:

A 105lovas motoroknál a 2006utáni változatokban elvétve van csapágyhibás darab, ezt érdemes kicserélni mert ha 200e kikönyököl a hajtókar akkor nem lesz örömöd. (nekem anno mindennel együtt 15e ft volt, ennyit azért megér)

A PD motorok mind szíjasak. Ami nagy kiadás lehet ebben az autóban az a kettőstömegű lendkerék és tandempumpa.

A tandempumpára érdemes odafigyelni mert ki tudja nyírni a pd elemeket(!) ezeken kívül mint bármilyen más autó.

2015. szept. 13. 19:01
 8/8 anonim ***** válasza:
Várjuk meg, mit szól a témához a két igazán kompetens figura; John McLean, vagy Veterán vas.
2015. szept. 16. 16:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!