A 2003as Bmw 318i (N 42) tényleg megbizhatóbb mint utódaik? A 2004es már N46os motorral szerelt amik már túlbiztosítottak, ha gondja van leállitja az egész rendszert. Igaz ez?
Azért tartják hulladéknak mert ami az országba bekerül legtöbbje az a kategória amit olcsón el lehet adni, leharcolt darab, azzal nem csoda ha vannak gondok.
Amúgy egyik motor sem tartozik a valójában problémás motorok közé, tehát típusbetegségük nincs, ami csak rájuk lenne fixen jellemző.
Amugy ezt néztem ki de lehet csak nagyon jól ki van pofozva:
Kipróbáltuk,szépen jár a motor,normálisan húz.....de mégis komoly szerelő kell mert ezekre a hibákra én rá nem jövök magamtól....
Az N46 motorral ajánlanám, de annál sem a motort állítja le azzal kapcsolatban amire te gondolsz, hanem ha a valvetronic vezérlés meghibásodna, akkor kikapcsolja a szelepállító rendszert és hagyományos folytószelepesként működik tovább. Nem szokása a valvetronicnak behalni. Hátránya, hogy bizony 2004-2005-ösöket kapsz belőlük drágábban, nem 2003-asokat vagy régebbieket.
Az N42-nél láncfeszítős problémák is lehetnek, 200e km előtt meg szokták aljánlani az egész vezérléscserét. Az N46-nál már kijavították ezeket a korábbi vezérlés gondokat, meg újabb fajta vezérlése van, ami miatt takarékosabb.
Ez az autó biztos jó, de nekem a képek alapján úgy tűnik, hogy átmentek rajta polírkoronggal, szinte mindig ennek köszönhető egy 12 éves autónál a karcmentes kitűnő esztétikai állapot. A polírozásnak az a hátránya, hogy a később szerzendő sérüléseket, karcokat már nehezebb, vagy lehetetlen lesz eltüntetni, már-már közel az alapozó réteg. A belső térben szét kell nézni, mert ezeknél a "prémium" autóknál a belső műanyagokon van egy vékony réteg gumi, ami kopásnak indul már néhány évesen, ha gyanúsan tökéletes belül, akkor ott már ezek cserélve lettek. A km nem sok, de én Németországban nem sokkal drágábban 100e km-rel szoktam látni fiatalabbakat, ám rájuk jön a regadó és akkor már közel 2 millió forintban vannak, de akkor is, 100e km és nem 160e.
Az esélyeket még növelheti, ha BMW rajongótól ven véve, mert az biztos, hogy költ rá, vagy foglalkozik vele, tudom még ajánlani a powerfanatocs eladó autó fórumát, sokan hirdetnek ott is autókat (csak az olcsóbb, 1 millió körüliektől kell óvakodni, mert azok külföldről eladásra hozott már kint is hibás volt autók):
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!