Üdv. VW Passat B5 1.9 TDI mi a véleményetek?
Jó választás mindenképpen az 5-ös Passat. A 110 lovas TDI az ugye még adagolós, sokan erre esküsznek, tényleg nagyon megbízható motor. A 131 lovas az már PDTDI, elég jelentős különbség, hiszen ez már közvetlen befecskendezéses, sokkal kifinomultabb és érzékenyebb motor. De nem kell megijedni, csak arra kell vigyázni a PDTDI-nél hogy jó olajat és jó minőségű gázolajat kapjon. Egyébként 131 lovas 1.9-es csak a B5.5-ben volt, ami egy faceliftes változata a sima B5-nek, ez sem mindegy.
Tehát sokan a régi adagolósra esküsznek, de én meg azt mondom, jobban jársz, ha veszel egy fiatalabb, PDTDI-t.
Sokan az adagolósra esküsznek, mert egy tényleg jó és bevált motor volt. Viszont már 15 éve nem szerelik Passatokat adagolós TDI-vel. Ha egy utolsó modellévben gyártott B5-öt TDI-t veszel abban is alapesetben 300k km minimum lesz. Amikor ódákat zengtek az adagolós TDI-ről az meg úgy 5-10 éve volt. Azóta sok víz lefolyt a Dunán, ezt mindenképp vedd figyelembe.
Lehet, hogy ami másnál korábban jó volt, az nálad évekkel később egy kehes, nyűgös sz.r lesz és nem azért mert rossz konstrukció, hanem mert már öreg és kétszer elment a Holdig. :D
A sima adagolós TDI is közvetlen befecskendezéses, ebben mondjuk pont nem különbözik a PD-től. A PD az hengerenkénti adagolószivattyús motor, bonyolultabb, újabb de a legendákkal ellentétben ugyanúgy jó és megbízható.
Ha már mindenképp TDI Passat akkor én inkább valami fiatalabb és jó állapotban lévő PD-t keresnék.
Köszönöm a válaszokat. Sajnos a PD -től én is tartok ismerősöm megjárta vele... fél év után túl is adott rajta
esetleg még annyi hogy felszereltségben melyik a jobb tehát melyiket kell keresnem amiben találok 4 elektromos ablak emelőt és még mi egymást...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!