Milyen állat ellen tesznek vizes palackot az autók elé?
Én még sose láttam ilyet és nem is hallottam róla.
Meg nem is tudom elképzelni, hogy egy vizes palack bármit is vissza tartana.
Úgyhogy én is kíváncsi vagyok :)
Bár azt nem figyeltem meg, hogy van-e kupak rajtuk. Mert ha nincs akkor egyre tudok gondolni: A légáramlattól a palack szája bizonyos frekvencián olyan hangot ad, ami elriasztja a kártevőket. mint amikor megfújod a palack száját és süvítő hangot ad. Víz csak azért kell bele, hogy ne dőljön el.
Úgy hallottam kertekben is szokták ezt csinálni madarak, vagy egyéb kártevők ellen, csak ott félig leássák, és akkor nem kell bele víz.
na, már majdnem bingó..
elöl azért van a kupak nélküli a hűtőre kötve, mert a menetszéltől hülye sípoló hangot ad ki...persze hatvan-hetven felett.. ha ezt hallja az őzike, akkor vár egy picit..
a boltban kapható ilyen kütyü drága, ráadásul ugyanolyan hangot ad...
Jaaa, én azt hittem parkolásnál elé teszik. Nem pedig rá van kötve :)
Az tényleg vadriasztó.
No én meg erről a vadriadóról nem hallottam. Amire én gondoltam, ott a parkoló autók elé teszik. Ezért is írtam ,hogy autókereskedésben láttam minden egyes autó előtt és mögött.
De ha már itt tartunk mennyire válik be ez a felszerelt palack menet közben? Én ugyanis gyakran vezetek mostanában éjszaka vadveszélyes útszakaszon.
hát én úgy tudom,hogy kupatot is rajthagyják,tehát nem a süvítő hang miatt riad meg.
Az a vakondok ellen jó,ha leásol a földbe egy sörösüveget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!