Pórázhúzás ellen?
Első öltet: nekem bevált hogy megállok, és nem megyek tovább amíg nem lazít a pórázon. Nem túlzok, kb 1 hétig döcögősen ment a séta (felnőttként vettem magamhoz) de már szépen sétál.
Második: nem lehet, hogy nincs kifárasztva? Agyilag és fizikailag mivel fárasztod? Ha túlteng benne az energia, persze hogy nehezen marad fegyelmezett
Ha energia túltengése van, akkor bizony nehéz visszafogni és húzni fogja a pórázt, az én kutyám is ilyen, golden retriever, rengeteg mozgásigénye van, de a kicsi kertben nem tud sokat, így kiviszem egy hatalmas rétre, ott elszaladgál 1 órán át meg áskálódik a pockok után, eközben annyira kifárad, hogy hazafelé szinte már úgy kell húznom:d
Korábban próbáltam én is ezt a megállós módszert, amit a kollega ír, de nem igen vállt be. A domináns fél szerepét is próbáltam átvenni, hoyg nem hagytam hogy előttem sétáljon vagy ilyesmi, volt hogy kínomban már odáig mentem hogy magam mögé erőltettem a pórázt ilyen kifeszített testhelyzetben, persze midnig próbált volna megkerülni, de ennek se lett semmie eredménye. Egyéb kompetenciám meg nincs, hogy bevessek komolyabb technikákat, nem vagyok kutyákkal suttogó, szóval ha valaki mond valami lehengerlő technikát, annak én is módfelett örülnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!