Olcsó városi kisautónak Suzuki Celerio GL vagy Dacia Sandero 1.2?
Olcsó új autót nézek, ami városban lenne főleg használva. A fentieket láttam, amik olcsóak, és városi kisautónak elmennek.
Tudtok valami indokot ami inkább az egyik vagy másik javára billenti a mérleget? Ti melyiket választanátok erre a célra?
(Vagy esetleg valami egyéb jelölt ebben az árkategóriában?)
Ezek közül Suzukit, mert olcsó hozzá az alaktrész, és amúgy meg bírja a stapát. Meggyőződésem,hogy a Suzuki érték/tudás/ár arányban a Ferrarival vetekszik (nem Suzukim van) de ahhoz képest,tényleg,hogy milyen olcsó a szervízelése ahhoz képest elég sokat bír. Dacia-t én nem vennék, tudom hogy mostmár Renault-nak kéne már azt is nevezni ,de szerintem az akkor is lutri, hiszen sokszor a Renault is lutri,de mit várjunk akkor egy Romániában összerakott Daciatól.. Szóval ezek közül Suzuki.
De remélem te nem vagy abban a tévhitben,hogy attól mert kicsit egy autó (1.2-es motor) attól keveset fog neked enni városban, ezt csak a gyártók próbálják bebeszélni a nem szakmabeli embereknek, akik ezt megeszik. Kismotort midnig pörgetni kell városban a sok elindulás miatt , autpályán meg a nagy sebesség miatt, szóval tudnak azok is zabálni, és cserébe még sokkar hamarabb tönkre is mennek és felújításra szorulnak,mint egy nagyobb köbcentis, (pl 2l-es) nem agyonhúzott teljesítményű motor , ami szintén nem eszik sokkal többet városban mint a kismotor.
A Celerio-ban 1.0-s motor van, és 3.7 litert írnak 100-ra. Az elég jó, nem?
Egyébként nem a fogyasztás miatt vennék kisautót, hanem mert városban használom és ott se sokat, ezért nekem értelmetlen lenne többet kiadni egy nagyobb autóért.
67 lóerős. A totalcar teszt ezt írta:
"Az öt sebesség bőven elég neki, autópályán alig hallani a baritonos hangú motorkát, és sztrádatempónál is meglepően zajtalan az egész autó. Sose gondoltam volna, hogy egy ilyen törpével ennyire emberien lehet utazni."
8 pontot adtak neki (gondolom 10-ből)
Pont ezt kezdtem el olvasni:
Azt kell mondjam,elég meggyőző amit írnak róla , és ha neked tényleg egy kifejezetten városi autóra van szükséged , kiváló választás lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!