Mi történhet az autóval ha nagyon elkopott a gumi rajta?
Nyugi #20!
Mindjárt jön a következő kérdéssorozat, amelyikben kíváncsi okoskodók, a Michelin primacy hp idei fejlesztését fogják összehasonlítani az 1972-es kereklámpás LADA, gyári 155x13-as "bakelit" diagonáljával. :)
Lehet, hogy valóban túlzás 4-5 mm-nél cserélni, de ez van. Mikor megvettem a kocsit akkor elől 5, hátul 5,5 mm volt a téli gumi profilja, februárban. Fel sem merült bennem, hogy a következő télen fennhagyjam, hókásás úton már bőven észrevehető volt a különbség. Persze prémiummárka többet bír, jobban tapad stb. Normál körülmények között nem is lehet különösebb gond, aki shoppingolni jár a szomszéd utcába annak mindegy is
Viszont vannak fizikai törvények amiken a gumi márkája sem változik. Pl a gumi és a talaj közötti kiáramlási keresztmetszet nem lesz több a márkanév miatt.
"Viszont vannak fizikai törvények amiken a gumi márkája sem változik. Pl a gumi és a talaj közötti kiáramlási keresztmetszet nem lesz több a márkanév miatt."
Ez így van, de ha megnézel egy Pirelli PZero Asimmetrico-t, olyan a bordázat kiképzése hogy 2 mm-ig tökéletesen kipréseli maga alól a vizet és nem csúszik meg, esőben a 2,5-2 mm-re kopott PZero-val Németországban simán tudok menni 150-160 km/h-val anélkül hogy megcsúszna, jó, az összkerék is segít rajta meg az elektronika mert ha netán valamelyik kerék csúszna akkor bevatkozik de soha nem csúszott meg. Ellenben egy Barum vagy Eurotech 5-6 mm-es futófelülettel sem biztosít olyan tapadást és nem préseli ki úgy maga alól a vizet mint egy PZero-s Pirelli vagy prémium kategóriás Michelin.
3 éve vettem rá egy szett Hankook gumit, az is 255/40R19, ugyan az a méret mint a Pirelli, na ott érezhető volt hogy esőben nem úgy viselkedett pedig még 1500-2000 km volt a gumiban, le is szedettem róla és mentek fel a PZero-k, pedig a 4 Hankook is 180 000 ft volt, a 4 Pirelli meg 250 000 ft, szóval nem ér annyit az a 70 000 ft hogy reckírozzak vele, holott a Hankook sem egy rossz márka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!