Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi történhet az autóval ha...

Mi történhet az autóval ha nagyon elkopott a gumi rajta?

Figyelt kérdés
Lassan vége a nyárnak, egy hosszabb útra megyek az autóval (Németország) viszont a Michelin nyári gumikon már kevésba futófelület de most nincs nagyon pénzem (100 ropi) új nyári szettre, ezt a hónapot még kibírja? Mi történhet a gumival szétdurranhat?

2015. aug. 31. 08:43
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:

Nem jellemző,ahhoz már a szövetnek is ki kéne látszania.

Mindenesetre ne most próbáld ki a végsebbességet az auobahnon .

2015. aug. 31. 08:49
 2/23 A kérdező kommentje:
A futófelület már csak fél és 1 cm között van de a gumi nem annyira idős! Külső állapotra teljesen jól néz ki!
2015. aug. 31. 08:53
 3/23 anonim ***** válasza:
Az meg teljesen oké. Fél és 1cm bőven szabályos. 1.6mm alatt van a büntetés,de attól ez nagyon messze van.
2015. aug. 31. 08:58
 4/23 anonim ***** válasza:

Igen, könnyebben szétdurran. Nem olyan biztonságos. Hosszabb a fékút. Nem olyan stabil egy hirtelen fékezésnél.

Mennyi idős egyébként?

2015. aug. 31. 09:19
 5/23 anonim ***** válasza:
Szerintem 5 mm-nél ne aggódj. Más az hogy mikori, mert ha 8-10 éves az nagyobb baj. Repedezett?
2015. aug. 31. 09:32
 6/23 anonim ***** válasza:
A gumikat 7-8 mm profilmélységgel veszed, szóval a fél-1 cm kb. bármit jelenthet. Meg kell mérni. Én azt mondom 5-5,5 mm profilmélységnél illik cserélni. Alatta vizes úton már gond lehet (Aquaplaning)
2015. aug. 31. 10:59
 7/23 anonim ***** válasza:
Aquaplaning bármikor lehet szerintem ha nem kimondottan esőgumid van és gyorsabb vagy mint kéne.
2015. aug. 31. 12:35
 8/23 anonim ***** válasza:
Igen bármikor lehet, de hogy mikor lép fel azt nagymértékben befolyásolja a gumi
2015. szept. 1. 07:48
 9/23 veterán vas ***** válasza:

Kedves #6!

Bizonyára hallottad, hogy a vizsgabázisokon 1.6mm profilmélység az alsó határ. Mivel a limit, a vizsga napjára érvényes, ez magában hordozza annak a lehetőségét, hogy az illető, min. 1 évig még ezzel a gumival fog járni. ;)

Szóval, szép dolog, hogy aggódsz embertársaid biztonságáért, de 5-5.5mm mély mintázatnál, fölösleges pénzkidobásra ösztönözni a tájékozatlan kérdezőt.

2015. szept. 1. 08:45
 10/23 anonim ***** válasza:

Kedves veteránvas,

kinek mi felesleges. Szakértőkkel beszélve nem egyszer lyukad ki oda a beszélgetés, hogy az 1,6 mm (ami valóban az előírás) több, mint nevetséges. 5 mm profilmélység alatt már nem olyan a gumi mint előtte.

Persze aki csak verőfényes napsütésben autózik le a sarki boltig annak jó alatta is.

Máskülönben van annyi hibalehetőség és veszélyforrás, hogy nem pont ezen kellene kockáztatni. De az már csak az én agymenésem, hogy minden technikai feltétel mindig adott legyen a maximális biztonsághoz

6. voltam.

2015. szept. 1. 09:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!