Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Nektek is így volt az elején?...

Nektek is így volt az elején? Úgy érzem, rosszul megy a vezetés

Figyelt kérdés
Sziasztok! Tanuló vezető vagyok és eddig 12 órát vezettem (tudom, nem valami sok), és már a 2. alkalom után úgy éreztem, én ezt nem élvezem, az oktató felemelte a hangját, nem értettem miért... Hiszen először voltam forgalomba akkor. Ez elvette a lelkesedésemet, az meg még inkább, hogy azóta se dicsér, egyszerűen nem is értem sokszor mit akar, miért hibázok, csak mondja mondja mondja mellettem.. A megállás-elindulás lámpánál, illetve a körforgalom a halálom. Elfogadnék néhány tippet tőletek, ti hogy éreztetek rá erre (gondolok itt a gyors elindulásra a lámpánál, vagy a körforgalomba simán bemenésre megállás nélkül). De szívesen olvasnám a ti tanuló vezetős történeteket is! Köszönöm előre a válaszokat!

2015. aug. 28. 20:24
 1/8 Koaxk Ábel ***** válasza:
100%

Ez alapján azt mondom gyökér az oktatód.

Lehet totál be van fásulva és elvárná, hogy elsőre ráérezz a vezetésre amire igen kevés az esély.

A vezetés egy tanulandó dolog, amihez rengeteg levezetett óra és kilométer kell, amit leginkább a jogsi megszerzése után lehet megszerezni.

Az oktatónak az lenne a dolga, hogy a botladozó tanuló sofőrt segítse, lehetőleg emberi módon, nem az, hogy elvegye a vezetéstől a kedvét.

Bármibe is kezdesz függetlenül a vezetéstől, ha egyből azt éreztetik veled, hogy neked ez nem fog menni, nem csoda, hogyha te is ezt kezded érezni.

Átérzem a szitut, nekem egy faxkalap oktatóm volt, végülis jól megtanított vezetni, de nem volt benne köszönet. :\

2015. aug. 28. 20:30
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell "gyorsan" elindulnod lámpánál. Semmi baj nincs azzal, ha a szomszéd sávban legyorsulnak. Majd belejött. (Persze tökölni se szabad.)

A körforgalomba meg majd belejött, semmi nehéz nincs abban.

2015. aug. 28. 20:33
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
... belejössz ..., csak átírta a telefon.
2015. aug. 28. 20:34
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem gondolnám, hogy tűrtem volna, hogy felemelje a hangját. Semmi, de semmi nem jogosíthatja fel erre. Te vagy a tanuló, ő az oktató, hát tanítson, de ne kiabáljon.

12 óránál én másodszor voltam a forgalomban és kb remegtem meg kapaszkodtam a kormáynba. minden mást az oktató csinált. csendben, türelemmel, magyarázva közben, hogy mikor mi jön, miért úgy jön, merre megyünk, mire figyeljek.

Gyors elindulás? Körforgalomba zökkenőmentes becsatlakozás? Azért van a fejed felett a bazinagy T betű, hogy tudják a mögötted jövők, hogy ezt te nem fogod megcsinálni.

Nagy gáz nem lehet, mert az oktató belenyúl. Szóval kívülről nézve azért általában jól néz ki minden :)

2015. aug. 28. 20:37
 5/8 anonim válasza:
100%

Nem akarlak elkeseríteni és mégjobban elvenni a kedved,de el kell hogy mondjam velem is szinte ugyanez volt,ráadásul balesetem volt ami miatt elhúzódott az amúgy is sokáig tartó vezetés.Így még a nem tudom hányadik pótóra után sem éreztem hogy nekem ez menne.Első vizsgámon jogosan meg is húztak.Vettem még pótórákat de picit többet kellett befizetnem mint előző alkalommal és valahogy nekem ez nem volt kóser...most már tudom is miért: 2. alkalommal meglett a jogsim,ugyanis egy gyanúsan kedves vizsgabiztost kaptam. 3 lapból húztam mikor szerintem többnek kellett volna lennie és az egyik legkönnyebbet húztam ki.Ezen felül oktató parkolásnál kezével mutatta mikor szedjem alá,valamint vizsga előtt volt egy órám ahol parkolgattunk.Vizsgánál az egyik parkolást meg sem kellett csinálnom mert hogy reggel úgyis csináltam.Hozzáteszem ugye mint írtam nagyon elhúzódott a vezetésem,bénácska is voltam és szerintem elege volt belőlem az oktatómnak.

Mindennek az eredménye,hogy bár 2 éve megvan a jogsim,egyszerűen nem akarok, és nem is merek vezetni.Jelenleg párommal nemrég elmentünk parkolóba és hát rá kellett jönnöm,nekem ez nagyon nem megy:(

2015. aug. 28. 20:49
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat! Hát én már csak forgalomba vagyok a 2. órám óta... Azóta minden egyes alkalommal ver a víz, ugy szállok ki a kocsiból, hogy össze izzadtam a ruhám, és alig várom, hogy vége legyen. Amikor úgy éreztem (egyszer talan), hogy ez nem is rossz, kezdek bele jönni, majd az oktatóm el kezdett cseszegetni, hogy ez nem jó, megint el rontottam, "figyeljé' már".. Utána már pokolba kívántam az egészet. Persze, nyilván nem mindig jó amit csinálok, én ezt elfogadom, de nyugodtan türelemmel is lehetne mondani mi a hibám, akkor talán en is felfognám. Meg örülnék ha mondná hogyan csináljam azt, ami miatt folyton felemeli a hangját.. Ertem en hogy nem jó, de akkor hogy jó?! Ahj pedig úgy szeretnék vezetni, és irigylem akik élvezik míg vezetnek pedig tanulók...:(
2015. aug. 28. 21:25
 7/8 Koaxk Ábel ***** válasza:
100%

Keress másik oktatót!

A vezetés kezdőként alapból stresszes, ha neked még pluszban az oktatód miatt is stresszelned kell az már sok...

Engem is egyfolytában szivatott.

Pl: Állandóan felhozta, hogy mi az a tábla háromszög alakú és egy X van benne.

Mondom egyenrangú útkereszteződés erre mondja nem jó, napokig bújtam a könyvet mit mondok rosszul végül nagy nehezen benyögte, hogy egyenrangú útkereszteződések...

Aztán volt olyan eset, hogy ilyet kérdez, mit jelent a vasúti átjáró villogó fehér fénye, mondom szabad áthaladás. Mondja nem! Ezen is napokig kattogtam kerestem, végül az volt a megoldás, hogy a lámpa működik.

Az tette be a kaput amikor mentünk egyszer napközben, egyszer ilyet szól miközben én vezetek, hogy csukjam be a szemem, mondom miért? Ne vitatkozzak, csukjam be.

Hát mondom biztos tudja mit akar, becsuktam, mentünk így kb 5 másodpercet, erre szól nyissam ki.

Mondom ez mi volt? Azt mondja ez volt az éjszakai vezetés...

Szóval ennyit az én oktatómról.

Akkor én tapasztalatlan voltam és azt hittem, hogy béna vagyok és cikinek éreztem nem mertem lépni, ma már tudom, hogy egy gyökér oktatóm volt.

Ezeket azért írtam le, hogy nem gáz váltani, de ne te stresszelj azért mert egy suttyó az oktatód.

2015. aug. 28. 21:39
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

szerintem nézz másik oktató után.

Én nagyon sok órát vettem, ebből viszonylag sokat álltunk, és sok időt töltöttünk azzal, hogy magyarázott. ha kellett 10x is elmondta ugyanazt, egészen addig, amíg nem mondtam, amíg nem látta, hogy tiszta a dolog, értem, mit kell csinálni. Ha kellett, lerajzolta, ha kellett kiszálltunk a kocsiból megnézni... és mindeközben 1x emelte fel a hangját mellettem, akkor is a telefonba.

Én úgy gondolom, megtanított rendesen közlekedni :) úgy, hogy nem vagyok ideges, nem stresszelek, nem félek...

2015. aug. 28. 21:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!