Mit csinálok rosszul? Miért fáj a jobb bokám vezetés közben-után?
a hétvégén vezettem autópályán, kb 1 órát egyhuzamban. olyan iszonyatosan megfájdult tőle a bokám, hogy alig bírtam mozgatni.
a városban nincs ilyen gondom, ott ugye többször tudom pihentetni a piros lámpáknál :)
valami bevált trükk? vagy rajtam már csak a tempomat segít? :)
elég magas vagyok, legközelebb tán megpróbálok távolabb ülni.
köszi.
más jótanácsokat is szívesen fogadok :)
Nekem a bal bokám és lábam fáj a nap végére.
A jobb nem, mert azt használom rendesen: Gáz-fék, minden megálló előtt és után. A bal csak pihen, semmit se csinál, hiszen a busz automata váltós. Tehát, amire gondolok: A túl merev, úgymond görcsös tartás hosszú időn át, ugyanabban a pozícióban. Valóban a mozgatás tesz jót ilyenkor a lábnak.
Nekem a lábszáram szokott megfájdulni akkor, ha túl közel van húzva a vezetőülés a kormányhoz.
Annyira hátra szoktam tolni, hogy a kuplungot még épp ki tudjam nyomni, nyújtózkodás nélkül.
Továbbá néha azon kapom magam, hogy be van feszülve az összes izom a lábamban. Ilyenkor ellazítom, ill. a jobb lábfejemet kicsit kifordítom, a térdemet a kardánboxnak támasztom (vagy mi a csuda az a "fal", amiben a rádió és a fűtéskezelő gombok vannak...).
én is próbáltam tornázni amennyire lehet, de ha a melletted ülő kedves párod folyton .aszogat, akárhányszor elmozdul a km mutató lefelé, úgy nehéz :) na meg, ha leveszem a gázról a lábam, akkor tényleg lelassul a verda elég hamar.
ja, és tegnap este mentem egy kört hátratolt üléssel, a kuplungot épp be tudtam nyomni, kicsit talán pihentetőbb volt.
na de azt nem tudom hogy fogunk lemenni Horvátországba jövő nyáron... mert mondjuk 3-4 órát levezetni pihenés nélkül az azért para lesz így is...
Autópályán ha nincs nagy forgalom akkor bal lábbal is nyomhatod kicsit a gázt, amig pihen a jobb lábad.
Teszem hozzá, hogy csak akkor csináld ezt, ha elég üres a pálya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!