Mi legyen az első autóm?
Lassan autóvásárlás előtt állok és elég tanácstalan vagyok. Ha tudnátok segíteni annak igazán örülnék.
Ami fontos:
- Alacsony fogyasztás
- Megbízhatóság
Más nem igazán érdekel nem vagánykodni akarok ebből már kinőttem :) Suzuki és Daewoo Tiko amit kizártam :)
Előre is köszönöm a válaszokat.
Elhiheted 200ezer körül autóknál mindre el lehet tapsolni ennyit. A fékek kopó alkatrész, azt időnként cserélni kell, a kipufogó is szépen el tud korrodálni az évek alatt, nem túl meglepő ha cserélni kell. Lakatolás is teljesen érthető egy régebbi autónál. Az idő vasfoga nem kíméli a fémet. A futómű meg megint olyan dolog, hogy nem az örökkévalóságig tartanak. Pláne nem ilyen utakon.
Ha egy 15 év körüli swiftről van szó akkor meg se lepődök ezeken a kiadásokon. Szóval nem is magával a kocsival volt a baj ezek szerint, mert ezek természetes dolgok, hogy előbb utóbb szükség lesz az ilyen jellegű javításra. Mert ha azt írtad volna, hogy többet van szervizben mint az utakon akkor még megértem miért nem akarsz Swiftet.
Haverom se akart azt venni, végül 230-ért vett egy F Astrát, a padlólemezen van 2 nagy lyuk plusz már vásárláskor megmondta neki az eladó, hogy a kuplung nagyon rövid időn belül cserére szorul. A vásárlás után szépen eltapsolt az átíráson kívül (1.6-os 75 LE, ha ki szeretnéd kalkulálni, hogy kb. mennyi lenne) még a kötelező dolgokra meg néhány apróságra 70ezret és ebbe még nem volt benne a kuplung és a lakatolás. De napfénytetős ami nem ázik be és szervokormány is van benne ami működik.
Ezt csak azért írtam le, hogy lásd nem csak a Suzukinál futhat bele ilyen költségbe az ember, hanem bármilyen autó esetén főleg ebben az árkategóriában. Sajnos ez van. Ha meg az előző tulaj nem foglalkozott a kocsival akkor még a legmegbízhatóbb, legegyszerűbb technikák is letérdelnek és lehet több időt tölteni a szereléssel mint a használattal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!