Szeretnék sportkocsi "szakértô" lenni, miket kell tudnom?
Egyelôre nem tudok semmit de mik az alapok amiket tudnom kéne?
Pl.Mit jelent hogy dizeles?-Mit jelent hogy hengeres? STB.
Elôre is köszi a válaszokat!!!:)
Szerintem úgy alapból mint kocsi is van még mit tanulni, a sportkocsikra ráérsz később szakosodni.
A kérdéseidre válaszolva:
Dízeles azt jelenti, hogy dízel motor van benne ezt gázolajjal szokás üzemeltetni. Másik jellegzetes üzemanyag a benzin, ez a benzinmotorok hatóanyaga.
A motorban munkahengerek dolgoznak, mai autóknál minimum 3db. Ezekben zajlik le az üzemanyag elégetése/felrobbantása. Ezen hengerek űrtartalma adja azt a számot amit lökettérfogatnak hívunk és köbcentiben tüntetnek fel. Több henger jellemzően lassabban dolgozik, (jellegzetes hangokkal) a nagyobb pedig öblösebb hangot eredményez. Meghatározó még, hogy a hengerek hogyan helyezkednek el. Sorban, sorban egymásnak háttal és két irányban (Boxer) V alakban, esetleg W elrendezés (két V motor egymás mögött). Természetesen van még több féle is, de 95%-ban ezekkel találkozol szakértői pályád alatt. Esetleg még Wankel motorral, ám az egy kakukk tojás ha jövőben dolgoznak a benzinfogyasztáson sokkal jobb motor lenne mint az Otto motor. Sajnos csak a Mazda hisz benne RX7-RX8 modellekben alkalmazza. Előbbi vérbeli sportkocsi, utóbbi háááááát sportos, de sokkal inkább utcai autó.
Na tessék máris kezdesz szakértővé válni!
Miért éppen sportkocsikkal akarsz foglalkozni? Értem én, hogy tökéletesen tisztában vagy a képességeiddel, na de már az első nekifutásra egyből "szakértő" szeretnél lenni? Bizonyára megfelelő adottságaid vannak erre a pályára, de annyira érterlmetlen ez a vállalkozás.
Lehetnél pl. parkett-táncos a Kék osztriga bárban (talpig bőr szerkóban) vagy a Lehel-téri piacon hajnalonként pakolhatnád a zöldséges ládákat. Esetleg jelentkezhetnél egy valóság-showba is......
Annyi szép és tartalmas életpálya és érvényesülési mód van a világon, ehelyett ilyen ostoba dízeles/hengeres kérdésekkel akarod terhelni az agyadat?
Ne tedd, eléggé terhelt már így is....... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!