Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Indulas autoval ti hogy...

Indulas autoval ti hogy csinaljatok? (kuplung es gaz technikatok erdekelne hogy milyen lepesben csinaljatok mikor adtok gazt neki stb. )

Figyelt kérdés
2015. aug. 23. 00:44
 1/6 A kérdező kommentje:
Neha elofordul hogy lefulladok vele amikor meg kell allni, ezert kerdezem lehet nem jol csinalok valamit.
2015. aug. 23. 00:45
 2/6 A kérdező kommentje:
Meg kell allni (pirosnal pl.) es ujra elindulni 1-esbol vele.
2015. aug. 23. 00:45
 3/6 anonim ***** válasza:

Na, ha lefulladsz, arra egy egyszerű módszer: nyomd a kuplungot tövig, már amikor elkezdesz fékezni és tudod hogy meg fogsz állni. Úgy tutira nem fulladsz le.

Elindulás egy olyan dolog, amibe bele kell jönni. Én 14 évesen tanultam meg, nem nehéz dolog, be kell rögzülnie.

Úgy kezdesz, hogy kuplung nyomva, gázt még nem nyomod de rajta a lábad. Amikor el akarsz indulni, a gázt óvatosan ráadod, miközben a kuplungot fokozatosan kiengeded. Ha nem megy, kezdetben adj kicsit nagyobb gázt (ne pörgesd ki a kerekeket azért), és amint belejössz, egyre kisebb gázzal el tudsz majd indulni. Eleinte sík terepen gyakorolj, nem ajánlom hogy így forgalomba menj. Ha megy sík terepen, akkor próbáld meg emelkedőn - ez ugye nehezebb, mert gyorsan kell csinálni, lelépsz a fékről és már indulnod is kell.

Gyakorolj valahol, akkor menj forgalomba, ha már nagyjából biztos vagy magadban emelkedőn is. 18/F

2015. aug. 23. 00:52
 4/6 anonim ***** válasza:

Én megállni úgy szoktam, hogy fékezek vagy gurulok addig, amig a fordulat le nem esik 1000-re, aztán benyomom a kuplungot, üresbe rakom, és igy gurulok tovább amig meg nem állok (tudom hogy ezért meg is buktathatnak vizsgán, pedig ez a legegyszerűbb és az autót is kiméled vele).

Elindulás: kuplungot lassan elkezdem felengedni, és abban a pillanatban adok gázt is. Mire elérem a fogáspontot, a motor felpörög a megfelelő fordulatra. Kell tartani a fogásponton legalább 3 másodpercig a kuplungot elindulásnál, igy tudsz szépen elindulni, és lefulladni sem fogsz. Ha mégis úgy érzed, hogy le akar fulladni, mindig azt csináld, hogy nyomd vissza hamar a kuplungot, és akkor nem fog lefulladni.

2015. aug. 23. 08:56
 5/6 anonim válasza:
szia kérdező , te fiú vagy leány vagy ?
2015. aug. 23. 15:39
 6/6 anonim ***** válasza:
Elkezdem kiengedni a kuplungot és mikor már indulna el az autó szépen fokozatosan elkezdem nyomni a gázpedált.
2015. aug. 23. 22:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!