Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Yamaha vagy Aprilia vagy Derbi?

Kisnyuszi16 kérdése:

Yamaha vagy Aprilia vagy Derbi?

Figyelt kérdés
Tavasszal szeretnék venni egy endurot de nem tudok dönteni húzok mind a 3 fele viszont nem tudom eldönteni hogy melyik legyen mindenki szarozza Yamahat mert japán de a derbit is mert spanyol de az apriliat kevesen szarozzak pedig abba is van hiba de a Yamahatol félek mert lehet nem ér le a lábam (160) cm vagyok szerintetek?

2015. aug. 15. 09:32
 1/8 A kérdező kommentje:
Ja és Aprilia rx50 Derbi senda és a Yamaha dt50
2015. aug. 15. 09:34
 2/8 Technokol Rapid ***** válasza:
Nem jött be az Aprilia? XD
2015. aug. 15. 10:10
 3/8 Technokol Rapid ***** válasza:
Amúgy Yamaha és Aprilia között gondolkodj. a Derbit meg felejtsd el.
2015. aug. 15. 10:13
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszi a választ ment a zöld
2015. aug. 15. 22:20
 5/8 anonim ***** válasza:
38%
Aprilia eszméletlen sokat fogyaszt és hamarabb kell javíttani a blokkját a magasabb fordulat miatt. Yamaha nem azért nem jó mert japán hanem azért nem jó mert sajt. A Derbi sem jó de valamivel mégis jobb mint bármelyik a 2 közül. Sorolhatnám miben jobb a derbi de szerintem fölösleges én nagyon utáltam a derbit és bele is nyúltam egy nagyon szarba viszont megcsináltattam és most olyan mint az új. csak megyek tankolok és megyek aztán megint tankolok. Míg ha te Aprilliát veszel hidd el sűrűbben fogsz tankolni járni és szerelőhöz is többször mész. Aki8 egy megbízható, masszív, starpabíró, menő motort akar az vegyen Derbit. Szerintem ritkán látsz az utakon 20 éves 50ccm-es Aprilliát enduróba de Derbit azt sokat. Gondold meg én csak adtam most egy jó tanácsot.
2015. aug. 17. 19:40
 6/8 Technokol Rapid ***** válasza:

SX 50-es Apriliam volt (tudom nem enduro de majdnem ugynaz) Nem tudom miért gondolod, hogy az Apriliák fel eszik a gatyádat. Nekem Több Apriliam is volt az 50-es 3 literrel ment. A 125-ös (ami egyébként az utolsó motorom)

nem eszik sokkal többet. (nem mértem még le 2 hete vettem) De azt érzem, hogy kevéssel is beéri.

Derbim is volt de állandóan elbaszódott rajta valami. Nem csak a blokkban. Elbaszott egy konstrukció.

"Szerintem ritkán látsz az utakon 20 éves 50ccm-es Aprilliát enduróba de Derbit azt sokat."

És pont ezért jó Rx-et vagy DT-t venni. Ki akarna olyan motort amiből ezerszámra rohangálnak az utakon. Viszont egy Apriliat mindenhol megnéznek mert nem látnak mindennap. Mert egy Aprilia úgy néz ki mint egy motor. Nem úgy mint egy 50-es. Ezt imádom bennük.

2015. aug. 17. 20:32
 7/8 anonim ***** válasza:
Lehet hogy ezerszám rohangálnak az utakon de azért mert jól megvannak csinálva. A szar motor vagy a nemműködő az nem rohangál az utakon.
2015. aug. 18. 13:02
 8/8 anonim ***** válasza:

ha a három motort nézzük, az Aprilia messze a legjobb. Elég ha ránézel a kidolgozottságára és máris ég és föld a többihez képest. Mivel nagyobb a teljesítménye, ésszerű hogy többet is eszik de a gatyát nem eszi le rólad. Ha össze van rakva gyári alkatrészekből és nem utángyártott szarokból akkor nem kell szerelőhöz járni vele.

Amúgy tévedésbe ne legyél, sok 20+ éves Aprilia rohangál az utakon. Nekem egy 1991-es Aprilia Pegaso 125-öm van ami a mai napig modern motornak számít, többet fogyaszt mint a többi 125-ös enduró, de 38 lóerős a motor, ugyan így vannak a Husqvarnak, ott is magasabb a fogyasztás de erős a motor és nem 15 pacival küszködik. Szóval ez aplusz fogyasztás mind a jóval nagyobb teljesítményből adódik.

A simson egy kisteljesítményű szartalicska és a fogyasztása mégis magasabb mint egy Aprilia-nak, holott az Aprilia állva hagyja.

2015. aug. 20. 19:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!