Miért nem indul az autó?
Figyelt kérdés
Nem régiben elhunyt édesapám így én örököltem az autóját, motorját.Még nincs jogsim de a motorral mentem egy keveset földúton hogy legalább belerázódjak a vezetés örömeibe :D
Ma elhatároztam hogy az autót is beindítanám bár az már állt 5 hónapot úgyhogy kicsit szkeptikus voltam. Szépen kuplung + üresbe raktam a gépet, fordítom a kulcsot rá adom a gyújtást de semmi. Csak a "dzsin" féle lámpa égett pirosan.Utána néztem és olvastam hogy az olajszint (vagy nyomás ?) alacsony .Mi lehet a gond ? Tudom szólhatnék ismerősnek hogy nézze meg de most amikor írok pont este van és hátha kapnék egy gyors választ :)
2015. aug. 14. 21:18
1/7 anonim válasza:
hát amíg áll a motor ne is várj olajnyomást gyerek... :D
lemerült az akksi, töltsd fel vagy tegyél bele újat!
2/7 anonim válasza:
Nézd meg az olajszintet (sima terepen). Van egy hosszú szintmérő, ha felnyitod a motorháztetőt, akkor egy pálca szerű dolgot ki tudsz húzni. A szintnek a két vonás között kell lennie, ha alatta van, olajat kell bele tölteni. Csak akkor szabad, ha HIDEG a motor. Le kell csavarni az olajos kupakot és beletölteni motorolajat. Gyújtás után nem kattog? Mert ez esetben az aksi is le van merülve...
3/7 anonim válasza:
Tekeri az önindító a motort, vagy csak kattan egyet?
4/7 anonim válasza:
a legvalószínűbb hogy lemerült az aksi ez csak egy szimpla töltést igényel aztán ha a kulcs elforgatására csak egy kattanást hallasz akkor az önindító a ludas ha meg nem történik semmi se akkor kutakodj a motortérben és ellenőrizd a vezetékek állapotát ami szakadt rossz állapotban van azt kicseréled
5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Holnap feltöltöm az aksit és meglátjuk :D
2015. aug. 14. 22:53
7/7 A kérdező kommentje:
igen :) az aksi volt a gond :D
2015. aug. 15. 21:48
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!