Mióta kell 50ccm alatti segédmotor kerékpárokra jogosítvány?
Mutatom haverom szüleinek a jogosítványom és ha nem a saját szemükkel látják nem hiszik el hogy kell jogosítvány segéd-motorkerékpárra. Én meg rácsodálkoztam mert azt hittem hogy mindig is kellett jogosítvány segéd-motorkerékpárra.
Mikor hozták ezt törvénybe?
És mi van azokkal az öregekkel akik 1953-óta használják a motorjukat?
Tisztelettel jelentem a kérdezőnek, és az összes többi érdeklődőnek, hogy segédmotoros kerékpárra, és állati erővel vont fogatra hajtási engedélyért folyamodva, 1965. júniusában sikeres vizsgát tettem az állami vizsgabizottság előtt(Ganz Művek. Bp.VIII: Dankó utca)
Némi számítással ez ötven év és két hónap..ezekszerint legalább azóta kell a vezetői engedély..mert nem potyára mentem.Ráadásul kemény tíz forintot kellett beruházni okmánybélyegben lerótt vizsgadíjra.
Az eredeti kis papírkát, majd a később kiadott lapocskát azóta is ereklyeként őrzöm...
Ugyanis a zsarunak a végig bélyegzett jogosítványomat adom oda, hadd nézegesse...
hogy mikor hozták törvénybe? a gúgli mindenki barátja(törvénytár, kereső)
Kedves kérdező!
A mopedek, robogók, és egyéb 50 cm3 alatti járművek hivatalos összefoglaló neve: Segédmotoros kerékpár. Minden olyan legalább két kerekű jármű amit 300W-4kW közötti max. 50 cm3-es motor hajt ebbe a kategóriába tartozik.
Azok a kerékpárok, amikre utólagosan (300W alatti) segédmotort szereltek a hivatalos nyelvezetben egyszerűen csak kerékpárok.
Már a gengszterváltás előtt is kellet vizsga és engedély. Igaz akkor csak egy tesztlapot töltöttünk ki, és a kapott papírt "Vezetői igazolvány"-nek nevezték.
A haverod szüleinek is lehet ilyenje, de már nem érvényes, hiszen jó pár éve ki kellett volna cseréltetni rendes plasztik kártyára az okmányirodában. Ha pedig - mint korábban említették - van B kategóriás, vagy bármilyen egyéb jogsijuk, akkor azzal simán lehet segédmotort vezetni.
Akkor honnan vették?
Köszönöm a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!